3 overraskende fordele ved elbiler

Elbiler bliver mere og mere efterspurgte, og selvom Tesla måske er de mest ikoniske, så har de fleste bilproducenter efterhånden adskillige elbiler på markedet.

Det er ikke sikkert, at du har overvejet at købe en elbil, men der er mange fordele ved at vælge elbil fremfor en med diesel- eller benzinmotor.

Den mest åbenlyse fordel ved en elbil er naturligvis, at den er mere miljøvenlig. Dette er noget, som vi konstant hører om, men dette er faktisk blot én af de mange fordele. Herunder kan du læse 3 andre overraskende fordele, som du måske ikke kendte til.

Hvis du er interesseret, kan du også læse mere om elbiler hos AutoUncle. Du kan blandt andet finde en liste over de ti bedste tilbud på elbiler i øjeblikket.

Mere simpel opbygning

En elbil er på mange måder mere simpelt opbygget end en benzinbil, da den blot består af en elmotor og et batteri. Dette er en meget simpel opbygning i forhold til benzin- og dieselbiler, hvor du blandt andet skal være opmærksom på olieskift, tændrør, brændstoffilter og andre former for løbende vedligehold.

Det kan være nemt at undervurdere vigtigheden af elbilens enkle opbygning, men denne opbygning gør det nemt at isolere fejl, da den sidder i batteri eller elmotor.

Undersøgelser fra FDM viser, at elbiler generelt skal sjældnere til syn end traditionelle biler. Derudover er prisen stort set den samme, når en elbil skal til syn. Undersøgelsen viste nemlig, at det ved 50 % af de undersøgte biler var billigere at få synet en elbil.

Fuld ydeevne fra start

Du kender måske problemet med en kold benzin- eller dieselmotor, som lige skal op i omdrejninger for at blive effektiv. Dette kan blandt andet ses på brændstofforbruget, som ofte er højere, indtil bilen er varm.

En elbil har fuld effektivitet fra det øjeblik hvor den bliver startet, hvilket også betyder, at den trækker mere gnidningsfrit.

Denne fordel kan især mærkes, hvis du har en hverdag, hvor din bil bliver startet og stoppet mange gange. Her vil en almindelig bilmotor have tid til at køle ned og blive varm igen, mens der ikke vil være problemer med en elmotor.

Mulighed for at købe elbil uden registreringsafgift

Du har måske hørt, at der kom registreringsafgifter på elbiler i 2016, og det er også delvist rigtigt. Elbiler blev frataget deres frihed for afgifter i 2016, men det betyder ikke, at du skal betale fuld registreringsafgift for en elbil – tvært imod kan du faktisk stadig nå at købe en elbil uden registreringsafgift.

Ifølge loven er planen, at registreringsafgiften på elbiler bliver gradvist indfaset frem til 2023. I 2019 skulle du betale 20 procent af satsen på den normale registreringsafgift, mens denne sats er fordoblet til 40 procent i 2020. Samtidig er der dog også kommet et bundfradrag på henholdsvis 40.000 kroner i 2019, mens bundfradraget er 77.500 kroner i 2020. I praksis betyder det, at du ikke skal betale registreringsafgift på elbiler under 400.000 kroner.

Denne indfasning af afgift gælder også for pluginhybrider, mens brintbiler vil være afgiftsfritaget helt frem til 2021. Hvis du gerne vil have en elbil, er det dog en rigtig god idé at købe den i løbet af 2020.

En anden afgiftsfordel ved elbiler er desuden, at du kan benytte dig at et midlertidigt batterifradrag, som har til formål at fremme salget af små og mellemstore elbiler.

Du kan besøge SKAT, hvis du vil læse mere om afgift på elbiler og have en mere detaljeret forklaring.