3 tips der gør din bil sommerklar

Kalenderen skriver maj, hvilket betyder, at vi inden længe bevæger os ind i sommermånederne. For mange danskeres vedkommende er dette lig med en sommerferie, hvor bilen bliver brugt til enten at køre på ferie i eller til alverdens udflugter.

Ønsker du at køre sommeren i møde i en bil, som er fuldstændig sommerklar, så kan du med fordel læse med videre her, hvor du finder tre tips til, hvordan du gør din bil klar til sommeren.

  1. Få skiftet til sommerdæk

For at gøre din bil helt klar til sommeren, er det væsentligt, at du udskifter dine vinterdæk til sommerdæk. Du skal dog passe på med at skifte til sommerdæk for tidligt, fordi der her i Danmark kan komme sne og slud helt indtil april. Når først vi er inde i maj, kan du dog roligt skifte til sommerdæk. Er dine vinterdæk slidte efter en hård vinter, kan du finde nogle nye dæk ved at følge linket.

Inden du skifter til sommerdæk, så sørg dog for at tjekke dem efter for sten eller andre ting. Du bør desuden tjekke dæktrykket på dine sommerdæk, fordi disse sandsynligvis har mistet luft hen over vinteren, hvor de har stået opbevaret. Sørg for, at dæktrykket er optimalt, for at din sikkerhed er i orden. I samme omgang er det en god idé, at du måler dækmønstret på alle fire dæk. Her siger loven, at mønsterdybden skal være mindst 1,6 mm, men FDM anbefaler en dybde på minimum 3 mm som den mest optimale.

Lever dine sommerdæk ikke op til disse krav, kan du erhverve dig nogle nye sommerdæk lige her.

  1. Hovedrengøring – indvendig og udvendig

Vinterens vejr har stensikkert sat sine spor på din bil, og det er vigtigt, at du kommer dette til livs. Det kan du gøre ved at give din bil en ordentlig hovedrengøring – indvendig såvel som udvendig. Det kræver ikke mange remedier at gøre din bil ren, så længe du har vand, sæbe og masser af knofedt.

Når du vasker din bil udvendig, så sørg for at komme godt omkring ved alle kanter og sprækker. Især omkring bilens dæk kan der have ophobet sig meget snavs og salt, som er vigtigt, at du får fjernet. Dette kan nemlig forårsage rust, hvis det får lov at sidde.

Indvendig er det en god idé at starte med at støvsuge grundigt overalt – også i de små kroge og sprækker. Luft desuden dine måtter godt og grundigt, og tør alle overflader af.

  1. Tjek bilens udvendige dele, og smør dem efter

Sidste step, når du skal gøre din bil sommerklar, er at gå dens udvendige dele efter. Dine vinduesviskere har sandsynligvis været på overarbejde hen over vinteren, så sørg for at tjekke, at gummiet er intakt, og at bladene er skarpe. Tjek at alle lygter virker optimalt, så din sikkerhed er i top. I samme forbindelse kan du med fordel smøre med universalolie ved bilens bevægelige dele. Dette gælder ting som hængsler, vinduesviskere eller brændstofklap. Olien vil nemlig rense disse forskellige dele, så de fungerer helt optimalt.

Følger du disse tre tips, så er du garanteret at stå tilbage med en bil, som er helt klar til at køre sommeren i møde. Er du i tvivl om, hvordan du tjekker forskellige dele, så sørg dog for at få autoriseret hjælp, så du ikke bringer dig selv eller andre i fare.