4 gode tips, når du skal male udenfor

Er den helt store handyman kommet op i dig på det seneste, kan det være, det betyder, at huset trænger til en ordentlig opfriskning efterhånden. Måske har du et træværk, som begynder at blegne lidt derude, eller måske er det bare lige vinduerne, som skal have en ny farve. Uanset hvad er det af afgørende betydning, at du er ordentligt forberedt, inden du begynder at male udendørs. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på i sådan et projekt? Det får du svar på her.

Tænk over klimaet

Med sådan en overskrift taler vi altså ikke kun om det mest miljørigtige maling – selvom det også er en vigtig ting at tage med i sine overvejelser. Dit projekt befinder sig formentlig i Danmark, som har et klima, du skal være meget opmærksom på, inden du begynder at male. Vores hårde klima betyder, at vi er nødt til at passe ekstra godt på vores huse – og på malingen, de er malet med.

I Danmark har vi nemlig en relativt høj luftfugtighed og samtidig store temperaturskift. Det sætter din maling på en stor opgave sæson efter sæson, og derfor er det vigtigt, når du maler udendørs, at du bruger de rette materialer af den rette kvalitet.

Investér i den rette udendørs maling

I forlængelse af ovenstående pointe er det af afgørende betydning, at din maling er af god nok kvalitet. Ikke nok med, at det vil se bedst ud på din facade, så vil det også holde i flere år. Det kan derfor klart anbefales at smide en ekstra skilling efter en lidt dyrere maling, frem for at skulle betale for en ny efter få år. Med en investering i maling af høj kvalitet fra start sparer du altså tid, penge og energi. Derfor: Når du køber din udendørs maling til hjemmet, så investér i både din og dit hjems fremtid.

Forbered dig, inden du maler

Som med så meget andet arbejde er det naturligvis også vigtigt, at du forbereder dig godt, inden du går i gang med projektet. I denne forbindelse betyder det konkret, at du skal rengøre de pågældende overflader. Fjern eksempelvis gammel afkalket maling. Derudover er det en god idé at male i foråret, hvor det ikke er alt for varmt. Sommer og efterår kan dog også gå, så længe det er tørvejr, og luftfugtigheden ikke overstiger 80. På den måde får du det bedste resultat.

Vælg din leverandør med omhu

Afslutningsvis er det naturligvis vigtigt, at du vælger en ordentlig leverandør af din maling – af samme årsag, som at du skal investere i den rette maling. Markedet for udendørs maling er stort, så se dig for og vælg et sted, hvor du får god service og kompetent vejledning. Et godt eksempel kan være Bnfarver, som gør netop dette. God fornøjelse med dit udendørs projekt!