Alt du skal vide om flexleasing af biler

Flexleasing kan være fristende, hvis man går og drømmer om en ny smart bil, men samtidig gerne vil undgå at betale en masse for registreringsafgiften. Flexleasing henvender sig mest til dyre biler, da der er penge at spare på registreringsafgiften, hvilket er værd at tage med.

 

Følg med inde på Rasmus Blog, hvor der er findes flere informationer om andre mandesager, livstil og oplevelser.

 

Hvad er flexleasing

Flexleasing er en aftale, hvor man betaler et månedligt beløb. Alt efter hvornår bilen blev registreret vil afgiften variere. Biler, der er blevet registreret indenfor 2 måneder, har en afgift på 2% om måneden. En bil, der er mellem 3 og 36 måneder, har en afgift på 1% om måneden og en bil, der er over 3 år, har en afgift på 0,5% om året. Derfor bliver det også mere attraktivt at gøre brug af flexleasing til en brugt bil.

 

Afskrivning

Det er dog vigtigt at tage højde for afskrivningen, når man indgår en aftale om flexleasing. Afskrivningen er restbeløbet, som er tilbage når flexleasingsaftalen er udløbet. Når aftalen er udløbet, skal man altså betale det resterende beløb. For at det resterende beløb ikke ender med at blive alt for stort, kan det være en fordel at vælge en aftale, hvor man betaler et større månedligt beløb. På den måde vil man have en mindre afskrivning, når man når dertil. Hvorimod et mindre månedligt beløb vil virke mere attraktivt i øjeblikket, men man vil højst sandsynligt ende med en større afskrivning, så det skal man være forberedt på.

 

Fordele ved flexleasing

Hvis man godt kan lide at skifte sin bil ud med få års mellemrum, kan flexleasing være en god løsning, da det vil være billigere end en normal bilkontrakt. Samtidig vil forsikringen også være billigere, da bilen ikke har nogen afgift på sig. Dette vil også mindske bilens værditab, og det vil være lettere at sælge bilen senere hen både til ind- og udland.

 

Bør man vælge flexleasing?

Flexleasing kan være ideelt i nogle tilfælde. Blandt andet hvis man har tænkt sig at købe en brugt bil, da afgiften vil være helt nede på 0,5%-1% om måneden. Ellers kan det også være aktuelt, hvis man vil investere i en luksusbil, da der er store besparelser at hente på registreringsafgiften, og man efterfølgende kan købe bilen uden at betale den fulde afgift.