Billeasing er med god grund steget i popularitet

Uanset om man bor i Randers, Horsens eller andre steder i landet, kan det være nødvendigt, at man har en bil, hvilken dog kan anses som værende en dyr investering. Dette er også i mange tilfælde gældende, men det handler blot om at finde nogle fornuftige finansieringsmuligheder, der passer til netop den situation, man end måtte stå i. Man kan eksempelvis vælge at købe en bil og finansiere den gennem bank, realkreditinstitut, online låneudbydere og/eller lignende, mens det også er muligt at lease en bil, hvilket også er blevet ganske populært. Her betaler man et engangsbeløb for bilen, hvorefter man månedligt betaler for bilen over en aftalt periode.

Fordele ved en privat leasingaftale

Leasing af biler er forbundet med flere forskellige fordele, og det er eksempelvis gældende for privatleasing, der er den mest benyttede leasingform. En af fordelene er, at man med finansiel leasing tager udgangspunkt i bilens pris eksklusive registreringsafgift, hvilket især er en fordel ved dyrere biler, da man har en årlig afskrivning på omtrent de 10-20 %. Derved har man mindre likviditetsbinding, da udbetalingen er forholdsvis lav. Derudover har man mulighed for at skifte bil lidt oftere, mens man også får et større økonomisk råderum i forhold til at vælge nogle lidt dyrere biler, end det man ville have råd til ved et ganske normalt køb. Dernæst er der også muligheder for billigere forsikringer, hvilket de fleste bilejere vil kende betydningen af.

Andre leasingtyper

Det er dog også muligt at lave erhvervsleasing af biler, hvor nogle af de samme fordele fra ovenfor medfølger, men man får dog med erhvervsleasing mulighed for at fratrække moms fra, mens leasingydelser også vil være fuldt fradragsberettiget, hvis ikke bilen benyttes privat. Vil man gerne benytte firmabilen privat, kan man vælge en splitleasing. Her splittes bilens omkostninger mellem medarbejder og virksomhed i forhold til den præcise fordeling af antal kørte kilometer. Benyttes bilen privat 30 % af de kørte antal kilometer, vil virksomheden så hæfte for de 70 %, bilen er benyttet i virksomhedens øjemed.