Brug originale reservedele til din bil

Nye reservedele kan være nødvendige, når din bil bliver slidt. Mange små som store skader kan også udbedres ved hjælp af nogle nye reservedele, lidt værktøj og en masse knofedt. Men det er vigtigt, at reservedelene er af god kvalitet. Denne kan man blandt andet sikre ved at købe originale dele hos et autoriseret autoværksted.

Forskellen på de uoriginale og de originale reservedele

Originale reservedele er fordelagtige, da de er fremstillet præcist til din type bil. Delene overholder derfor alle krav om styrke og størrelse, hvilket samtidig garanterer lang levetid på delene. Denne garanti findes ikke på de uoriginale produkter. Heller ikke selvom de ligner og/eller kan erstatte de originale dele.

Ved nyere biler, hvor der er behov for en speciel reservedel, som er afgørende for bilens køresikkerhed, er det en god idé at holde sig til de originale reservedele. Anvender du uoriginale reservedele kan det i værste tilfælde gå ud over garantien og have negative konsekvenser på bilens sikkerhed. Dog kan det for nogle af bilens mindre vigtige dele som viskerblade, pærer og måtter være fint med uoriginale dele – men kun fordi disse ikke er så afgørende for bilens sikkerhed som eksempelvis bilens motor, gearkasse og bremsedele.

 

Sikkerheden er dit ansvar

Som det fremgår ovenfor er det altså med egen risiko, hvis man køber uoriginale reservedele. Her får man nemlig ikke en garanti på, at de overholder de krav, de originale dele gør. Kun med reservedele af god kvalitet er du garanteret, at din bil er sikker for dig og andre. Mellem bilens serviceeftersyn er det kun dit ansvar, at din bil er velfungerende og helt sikker i trafikken.

Bor du i Odense eller et andet sted på Fyn, og mangler du reservedele til biler, kan du finde dem hos Marslev Autolager. Her er du sikret dele af god kvalitet – og til billige priser.