Derfor er undervognen så vigtig – for bilen og for bilejeren

Mange bilejere har nok haft mareridt om, at noget skulle ske med deres elskede bil. Og det mareridt der kan producere mest koldsved, er nok det, hvor undervognen er involveret. Når man kører sin normale tur på arbejde, og pludselig høre en mærkelig lyd, så krydser de fleste bilejere fingre for, det bare ikke er undervognen – alt andet end det! Undervognen er på sin vis bilens fundament. Den er som titanen Atlas, der bar verden på sine skuldrer – den bærer nemlig mange af bilens vigtigste dele. Livsvigtige dele som skelettet (chassis), musklerne (hjulophængene) og selve bilens hjerte (motor). Det er netop derfor, at så mange gruer den dag, hvor der skulle ske noget med undervognen. Mange af bilens livsnødvendige dele er at finde her, hvilket gør en potentiel skade i undervognen meget skadeligt for hele bilen – et lille sår her kan hurtigt blive til et kødsår. Derudover kan det også give et gevaldigt sår i pengepungen, hvis dette område bliver beskadiget. Mange af disse vigtige dele er nemlig også de dyreste at reparere eller erstatte. Derfor kan det være klogt at sætte sig ind i, hvordan en sådan potentiel undervognsbehandling fungere, koster, udføres osv., hvilket du kan læse mere om her.

Hvordan kan undervognen blive beskadiget?

Det er altså vigtigt at holde en hånd over bilens undervogn – men hvordan holder man hånden over noget, der skal køre 100km/t i Danmarks barske vejr? Undervognen er trods alt produceret til at kunne modstå de fleste daglige belastninger. Men der er selvfølgelig ting, man ikke selv er herrer over – hvis man rammer noget tilfældigt på vejen, undervognen er gammel og dermed svagere osv. Derfor er det så meget vigtigere, at man fokuserer på de ting, som man faktisk har kontrol over. Nogle af de ting man kan være opmærksom på er:

  • Køre langsomt over vejbump
  • Ikke ridse den op af kantsten
  • Undgå grusveje eller stenveje – eller køre varsomt på dem
  • Pas på vejsalt

Hvornår skal jeg tage til undervognsbehandling?

Det kan være svært at præcist sige, hvornår man skal gøre brug af en undervognsbehandling, da der ikke er et fastsat tidspunkt for alle biler. Hver bil lever forskellige liv, og de er dermed modtagere af forskellige strabadser. Det er dog altid bedst at være på den sikre side, da en fuldstændig ødelagt undervogn er langt dyrere at fikse end en delvist beskadiget undervogn.