Dette skal du huske, inden du køber en brugt bil

Mange biler, som er brugte, er næsten lige så gode, som hvis de var helt nye. Dog kan man ofte købe en brugt bil til cirka halvdelen af prisen, som bilen koster fra ny af, hvilket i sig selv kan være en rigtig stor motivationsfaktor til at købe en brugt bil frem for en ny bil. Dog bør du overveje følgende, inden du sætter dig foran computeren og søger på ”brugte biler i Aalborg”, tager ud og ser på den brugte bil i Nordjylland, og skriver under på købet af bilen.

Hvad er dit behov?

Er I en familie på syv personer, er det bare dig og din kæreste, eller er det bare dig selv, der skal bruge bilen? Og hvor langt og hvor meget forventer du at bilen skal køre hver dag? Ved købet af den nye brugte bil skal disse spørgsmål være udgangspunktet for det endelige valg, sådan at du ikke kommer til at træffe den helt forkerte beslutning.

Dit kørselsbehov kan også være afgørende for, om du skal vælge en benzin- eller dieselbil. Dieselbiler er ofte dyrere end benzinbiler er, men ofte er dieselbilerne på den anden side mere økonomiske i brug end benzinbilerne.

Hvad har du råd til?

En bil kan være en dyr fornøjelse at anskaffe sig samt at have. Der skal både bruges penge på benzin eller diesel, afbetaling på lånet, afgifter, forsikringer og reparationer. Det er værd at undersøge først, om du overhovedet har råd til disse mange udgifter ved en bil, før du køber bilen.

Tjek bilen for fejl inden købet

Det er vigtigt at bilen er i en stand, som du kan være tilfreds med i forhold til den pris du betaler for bilen. Desværre kan der nogle gange være skjulte fejl, som kun en mekaniker vil kunne afsløre – og dette er derfor noget, der vil kunne være vanskeligt at undersøge, når du besøger sælgeren af bilen. Det kan også være en god idé at undersøge, hvornår bilen sidst er synet.

Hav styr på forsikringen

Når du har en bil, er det vigtigt at du har en god forsikring, som kan dække eventuelle skader, som du risikerer at lave på andre trafikanter og andre genstande. Det kan også være en god idé at tegne en kaskoforsikring, som vil kunne dække eventuelle skader, der bliver påført din egen bil, samt som kan dække for et eventuelt tyveri.