Disse fordele er der ved pulverlakering frem for maling

Når det kommer til lakering og maling af stål og aluminium, kan det være svært at vide, hvilken metode, man skal vælge. Der findes mange forskellige, og en af dem er pulverlakering. Ved pulverlakering bliver pulveret elektrostatisk opladet, således at det bliver tiltrukket af det emne, der skal lakeres, som inden start er blevet rengjort og overfladebehandlet. I Storkøbenhavn og på resten af Sjælland findes en ekspert i både forbehandling og pulverlakering, som helt sikkert kan hjælpe dig, hvis du skal have lakeret nogle emner. Læs mere her.

 

Holdbart

Lakering med pulverlakering giver en mere ensartet overflade end andre lakeringer, hvilket gør det mere holdbart. Den overfladebehandling, der pålægges inden pulveret, er også med til at gøre materialet mere holdbart. Nogle steder bliver forbehandlingen delt op i fire trin, og hele processen tilpasses det enkelte element, så man får det bedst mulige resultat, og så holdbarheden bliver så lang som mulig.

 

Miljøvenligt og sikkert

At anvende pulverlakering frem for maling er et mere miljøvenligt valg, da det ikke indeholder de samme giftige stoffer, som der er i eksempelvis maling. Ydermere kan det pulver, der ikke sætter sig fast på emnet ved, genanvendes, så spild formindskes, og der udledes ingen farlige stoffer. Alt i alt giver det en større sikkerhed og et mindre farligt arbejdsmiljø.

 

Godt til udendørs brug

Pulverlakering er et oplagt valg til elementer, der skal kunne holde til at være udendørs. Det er blandt andet fordi det ikke indeholder opløsningsmidler, og da overfladen bliver mere holdbar af at anvende pulverlakering. Den ensartede overflade, man får af at bruge pulverlakering, er mere modstandsdygtig end maling over for eksempelvis bakterier og svampe, der kan være med til at nedbryde aluminium og stål.