Er din bil klar til kør-selv-ferien?

Skolernes sommerferie er lige om hjørnet, og det betyder, at mange tusinde danskere pakker bilen og kører sydpå mod varmere himmelstrøg.

Kør-selv-ferien giver den ultimative frihed. I bestemmer selv tempoet, ferielængden, ruten og oplevelserne. Vil I gerne hurtigt ned på den varme destination? Eller vil I tage den med ro og bruge et par dage på at få nogle oplevelser ned igennem Europa. På en kør-selv-ferie har I mulighed for at campere i campingvogn eller telt, bo i en ferielejlighed, på hotel eller noget helt tredje. Der er mange muligheder med en kør-selv-ferie, men en ting er sikkert – bilen skal være i orden.

Giv bilen et tjek

Hvis der er noget, der kan ødelægge en kør-selv-ferie, så er det en bil, der går i stykker. Det kan forsinke jeres ferie med en dag eller to, hvis I ender med en defekt bil et sted på den tyske motorvej. Hvis I er så uheldige at gå i stå længere nede i Sydeuropa, er der formentlig også endnu flere sprogbarriere og måske endnu længere ventetid. For ikke at tale om, at feriens budget hurtigt kan sprænges med en defekt bil undervejs.
Man kan selvfølgelig ikke tjekke sig fra alt, og der kan ske uheld, men det er muligt at sikre sig, at bilen er i tip top stand, inden man drager ud på en længere tur. Find et kvalitets værksted i nærheden af dig, og få lavet et hurtigt tjek på bilen. Bor du i nærheden af Hobro, er Vestergaard Biler, et autoværksted man kan regne med.

Hvis familien trænger til en ny bil inden ferien, kan de også være behjælpelige med det. Vestergaard Biler sælger både nye og brugte biler, og de er bl.a. specialiseret i Ford og Peugeot på deres autoværksted.

De bedste tips til den lange køretur

En køretur til Sydeuropa er lang, men hvis man er forberedt godt nok, kan det gå som en leg. Et godt klimaanlæg i bilen er super vigtigt, når der skal køres meget langt. Gode madpakker og snacks er virkelig vigtigt, så man undgår at bruge for mange penge på usund og fedtet mad på fastfood restauranter, der alligevel ikke mætter ordentligt. Sørg for at have en god playliste med og benyt jer eventuelt af de mange lydbøger og podcast, der efterhånden findes. Det er god underholdning for hele familien.