Er du klar til en ny autolift?

Den 2-søjlede autolift er den mest solgte type i Danmark. Den kan bruges til alverdens formål og sikket også på dit værksted. Fordelene ved en 2-søjlet autolift relaterer sig i høj grad dens alsidighed. Du kan klare mange forskellige reparationer, og du har gode arbejdsforhold, da bilens bund er fri.

Med den 2-søjlede autolift får du nemlig mulighed for at løfte bilen op i en højde, så du kan gå oprejst under og arbejde. Du skal dog lige tænke over placeringen – for når først din 2-søjlede autolift er monteret, kan den ikke flyttes. Det er et spørgsmål om sikkerhed og stabilitet.

Et godt valg til mindre værksteder

Kan du leve med den fastlåste placering, er en 2-søjlet autolift et rigtig godt valg. Heldigvis kan de fleste modeller klappes sammen i et omfang, der gør, at den ikke fylder ret meget mere end det område, der er mellem søjlerne. Det betyder, at du selv på et mindre værksted kan få plads til andre opgaver også.

Har du mange dækskift er en 2-søjlet autolift også en rigtig god investering. Den kan nemt løfte bilen, så du kan komme til at arbejde med alle fire hjul – hurtigt og effektivt.

Den eneste ulempe ved den 2-søjlede autolift er, at du hver gang skal indstille løftearmene – men sikke da et luksusproblem at kunne tilpasse din maskine til netop den opgave, du står med.

Derudover skal du med en 2-søjlet autolift være opmærksom på vægtfordelingen. Det køretøj, du løfter op på liften, skal hvile med balancepunktet omkring de to søjler. Du skal især være opmærksom, hvis du løfter større køretøjer som eksempelvis en kassevogn. Den nemmeste måde at komme uden om denne udfordring er ved at opgradere til en 4-søjlet autolift. Det behøver dog ikke være en nødvendighed.

For det mindre værksted er en autolift med to søjler helt perfekt.

Autolift med topramme

Har du overvejet om din nye autolift skal med bund- eller topramme? Med en 2-søjlet autolift med topramme får du de samme kvaliteter og fordele, som du ville ved den klassiske model med bundramme. Liften giver dog gode løftepunkter samt masser af skrue- og arbejdsplads.

Derudover produceres de i fuldautomatiske versioner, der gør en stor del af arbejdet for dig. Du skal blot vælge indstillingerne på kontrolpanelet. Der er altså ikke noget med at trække i en wire for at udløse låsene eller hæve og sænke liften. Det hele fungerer ved et tryk på en knap.

Styr på sikkerheden

Når du skal købe ny autolift, er funktioner og holdbarhed – for ikke at nævne prisen – selvfølgelig vigtige parametre. Men du må ikke gå på kompromis med sikkerheden. Det er tungt arbejde, som til tider skal udføres, og derfor skal forholdene være i orden.

Den bedste måde at sikre dig selv på, er at tjekke tre ting. Er autoliften fra din nye leverandør CE-godkendt? Og opfylder den alle krav fra både Maskindirektivet og Arbejdstilsynet? Kan du sætte flueben ved alle tre, er du i rigtige gode hænder og kan trygt gå i gang med arbejdet eller sætte dine ansatte til det.