Få tjekket køleren og forlæng bilens holdbarhed

En velfungerende køler er en forudsætning for en velfungerende bilmotor! Køleren er nemlig en af motorens vigtigste dele, for det er den, der sørger for, at motoren bliver kølet ordentligt ned og ikke pludselig overopheder. Selvom man bruger sin bil til helt almindelig kørsel, så mister køleren noget af sin ydeevne allerede efter tre år. Hvis motoren har turbo, findes der også en såkaldt intercooler i motoren.

Hvis du bor i Roskilde eller Holbæk, så læs mere her om, hvordan du let og hurtigt kan få tjekket din bils køler.

 

Pas godt på køleren

Motorens kølesystem har til formål at slippe af med overskydende varme, som motoren genererer under kørsel. Særligt når motoren belastes mere end normalt, har motoren brug for ekstra køling, og derfor kan det være ekstra krævende for køleren, hvis bilen skal trække en tung campingvogn. Ekstra hårdt bliver det, hvis der er dømt campingferie i Sydeuropa, med masser af bjergkørsel i høje temperaturer. Hvis du planlægger en campingferie, kan det derfor være en god idé at få tjekket bilens køler først, særligt hvis du er kørende i en ældre model.

En ting du selv kan gøre, for at sikre, at køleren fungerer optimalt, er altid at sørge for, at der er nok kølervæske på bilen. Der findes forskellige typer kølervæske, og det er i dag muligt at tjekke præcis hvilken type, din bil har brug for, via hjemmesider på nettet, hvor du kan søge direkte på din egen bils nummerplade.

 

Grunde til en overophedet bil

Nogle af de ting, der ofte går i stykker er termostaten, der skal åbne ventilen, og tillade kølervæsken at køle motoren. Denne ventil kan også blive tilstoppet. Mest almindeligt er det dog, at der er opstået en utæthed på en af de mange slanger og pakninger i systemet, så bilen taber kølervæske.