Fifs og tips til at starte virksomhed i udlandet

For mange er det en eksotisk, men også utopisk, drøm at starte egen virksomhed i udlandet. Det at kunne operere en privat virksomhed i et andet land, at lære at begå sig i en anden kultur, at blive en del af en anden verden, at vise sig selv, at man skabe en virksomhed alle steder – det er aspirationer som de fleste iværksættere har. Det er dog en svær disciplin. Der er mange flere faktorer i gang, end hvis du blot startede virksomhed i Danmark, og dét er svært nok i sig selv. Der er dog måder og teknikker, der kan hjælpe dig med at komme løbende fra start med det samme du rammer det udenlandske lands marked.

Sådan kan du gøre

Disse eksempler og teknikker vil ikke hjælpe alle former for iværksættere, lande eller virksomheder, men for de flestes vedkommende kan det give en hjælpende hånd:

  • Sproget skal være flydende. Du behøver ikke selv tale sproget flydende (det vil dog hjælpe), men hvad end du sælger skal kunne tale sproget. Hvis du f.eks. har en online butik, bør alt på hjemmesiden være perfekt både grammatisk og lingvistisk. Dette vil i de fleste tilfælde kræve professionel fra et professionelt oversættelsesbureau. Ved at kunne sproget, skaber din virksomhed tillid til de udenlandske kunder.
  • Lav din research inden du tager afsted. Vælg ikke blot det land, du allerhelst vil bo i. Du bør give dig selv de bedste betingelser, du overhovedet kan. Gå efter et land, du kan se dig selv bo i, men vælg også et land, hvor det er muligt at skabe en virksomhed, der sælger, hvad end du sælger. Lovene i landet må også meget gerne være venlige over for iværksættere og arbejdere fra udlandet.
  • Sørg for at have en plan b hjemme i Danmark. Det frarådes at satse ALT på et udenlandsk iværksættereventyr. Sats så meget, så du stadig har noget at leve for i Danmark, hvis eventyret skulle slå fejl. Man oddser heller ikke hele sin opsparing på én kamp, man oddser, hvad man kan holde til at tabe, men som stadig giver profit.
  • Læg en plan for iværksætteriet i det udenlandske land. Dermed mindsker du sandsynligheden for fejl og problemer.

Følg strømmen

Du skal altid have overblik og styr på livet og økonomien. Men lad også dig selv opleve glæden og oplevelsen ved at dyrke virksomhed i udlandet.