Find den rigtige bil der passer til budgettet

Der er rigtigt mange overvejelser i forbindelse med alle investeringer her i livet, uanset om det er en ny bil, lejlighed, eller bare ny computer, så har de alle den fællesnævner, det kræver research inden man hovedløst smider penge omkring sig.

Behov

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af hvilket behov man har inden man køber en ny eller brugt bil. Er det en bil der skal bruges hver dag og der skal kunne køre tusindvis af kilometer om året eller skal den kun køre 3-4 km hver anden uge. Forskellen er enorm. I den forbindelse er det også værd at overveje, om det er en bilen skal bruges af flere, hvis man er en kernefamilie på 5, vil det ikke være smart at investere i en Ferrari eller en på gule plader.

Ligesådan skal man køre Europa tyndt og kun har behov for en bil inden for en bestemt tidshorisont, så vil det være snarere være en fordel at leje en bil, eksempelvis hvis du er i Flensborg, er der et bredt udvalg af lejebiler.

Konklusionen er derfor, at forudsætninger og behovet har stor betydning for valget af biltype og det samme har prisen.

 

Biltype

Biltypen afspejler sig i brugerens behov. Nogle biler dækker flere forskellige behov, eksempelvis behøver en stationcar ikke kun være en familiebil, der laves efterhånden oftere stationscars, der har et sporty design og ikke mindst er gode køregenskaber, som man normalt ikke forbinder med en stationcar. Denne model kunne være et godt valg hvis man har en stor familie, men samtidig gerne vil have rummelighed og komfort. De små hurtige sportsbiler dækker et helt andet behov og denne biltype skal vælges, hvis man har en trang til fart og stor motorkraft, men det er typisk ikke den, man vil transportere sine børn rundt i. Det er rå muskelkraft.

Firehjulstrækkeren er til dem, som gerne vil have en robust bil, men også en bil der indeholder god komfort og god plads. Der er mange forskellige varianter af firehjulstrækkere, hvor mange ligesom med de nyere stationscars har et elegant og sporty design. Den er mest beregnet til dem som kommer ud i udfordrende omgivelser, hvor det kræver hjultræk på alle fire dæk.

De mindre biler er meget relevante for dem, som bor inde i storbyerne, hvor den mindre størrelse er mere favorabelt når man skal navigere rundt i trafikken inde midt i byen. Dertil er det væsentligt nemmere at finde en parkeringsplads med disse. Ofte bliver de små biler kun brugt til små ture, da det kan blive trængt at sidde flere personer på rigtigt lange distancer.

Finansiering

Økonomien spiller samtidig en vigtig rolle når der skal investeres i en ny bil. Her skal der overvejes om det skal være ny eller en brugt model. Derudover er det værd at overveje udgifterne over en længere periode. Hvor meget benzin eller diesel bruger bilen pr. liter, hvordan ser forsikringen ud? Der er himmelvid forskel på at købe en brugt Mercedes og en ny.