Ulemper og fordele ved Flexleasing

I denne artikel vil vi afklare, hvad flexleasing enlig er for et koncept, så du bedre kan forstå hvad flexleasing indeholder. Derudover vil denne artikel afklare, hvilke fordele og ulemper der er ved flexleasing. Så når du har læst denne artikel bør du være en del klogere på emnet flexleasing, som er blevet yderst populært de seneste fem år ifølge tal fra DST (Danmark Statistik).

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er både til private og firmaer, og minder mest af alt om at eje bilen selv. Flexleasing er det vi kender som en finansiel leasingkontrakt, hvilke er en form for finansiering uden om banken. Med flexleasing skal du betale registreringsafgiften i små bider i hele leasingperioden, i stedet for at betale den fulde registreringsafgift med det samme. Flexleasing er især hensigtsmæssigt på biler til en markedspris på over 250.000 kr. inkl. registreringsafgift. Biler til over 250.000 kr. inkl. registreringsafgift, vil der ofte være store pengebesparelser ved flexleasing, fremfor at købe bilen selv. Den store pengebesparelse ligger primært i, at værditabet på en bil uden registreringsafgift er langt mindre end værditabet på en bil med registreringsafgift. Med flexleasing slipper du for, at etablere et dyrt billån, du skal blot betale månedlige leasingydelser og evt. en førstegangsydelse for at få en bil til rådighed. Når leasingperioden er slut, skal du kunne henvise en tredje part til bilen, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten.

Fordele ved flexleasing

Først og fremmest er den største fordel ved flexleasing, at du kan få store pengebesparelser ved flexleasing fremfor at købe bilen selv. Med flexleasing har du et langt mindre værditab på bilen, hvilke giver denne pengebesparelse på især dyre biler til over 250.000 kr. inkl. registreringsafgift. Med flexleasing får du også en langt billigere bilforsikring, da forsikringssummen er lavere på grund af bilen bliver forsikret for dens værdi uden registreringsafgift. Når bilen engang skal sælges har du også et langt flere køber, da du nemt kan sælge bilen til udlandet, fordi der ikke er betalt den fulde registreringsafgift på bilen.

Ulemper ved flexleasing

Når leasingperioden er slut, skal du selv kunne henvise en køber til bilen, det vil sige du selv skal sælge bilen efter endt leasing. Det er dermed vigtigt, at restværdien der er indført i leasingkontrakten er realistisk, da det ellers kan blive en dyr omgang. Restværdien er den værdi bilen skal sælges til når leasingperioden er slut, og hvis den er for høj i forhold til markedsprisen, så får leasingtager en efterregning på difference på markedsprisen og restværdien. Med flexleasing skal du også selv stå for alle reparationer, service, og selv sørge for bilen bliver synet.