Fungerer dit airconditionanlæg optimalt?

De fleste biler bliver i dag lavet med airconditionanlæg, fordi det er helt essentielt at have i bilen, særligt når det er varmt i Danmark, eller hvis du er på køreferie. Det er ulideligt at sidde i bilen uden aircondition. Det er helt utroligt, at vi kunne det i gamle dage. Har du tænkt over, om anlægget fungerer optimalt? Få mere viden om dit airconditionanlæg, og hvordan du finder frem til, om det virker korrekt i denne artikel.

Aircondition skal også have eftersyn

Den umiddelbare opfattelse af eftersyn er for mange, at bilen bliver tjekket ved motor, dæk, gear og lignende. Men faktisk kræver din aircondition også et eftersyn jævnligt. Det kan du blandt andet få med aircondition service i nærheden af København og Frederiksberg. Det anbefales, at du får det gjort mindst en gang om året. Anlægget skal være fyldt og smurt, så temperaturen kan blive, som du ønsker i bilen. Og det er hele ideen med et airconditionanlæg.

Hos Firmaet Franske Biler er de specialiseret i at håndtere aircondition. Mekanikerne på værkstedet ved præcist, hvad der skal til for at få det til at fungere optimalt. Processen forløber således, at de typisk vil udskifte kølemiddel, hvorved systemet ikke risikerer at løbe tør og ødelægger den såkaldte airconditionpumpe. Mekanikere mener, det er langt billigere at få bilen til aircondition service hvert år sammenlignet med at få det repareret, hvis du ikke har fået det ordnet jævnligt. Det taler for at få den til service.

Lugter din aircondition?

Hvis du fornemmer, at din aircondition lugter, hver gang du tænder det, så kan der være tale om bakterier i anlægget, som er usundt for indeklimaet i bilen. Det kan du dog få løst ved at få det renset hos en bilmekaniker. På den måde kan du sikre, at der ikke kommer bakterier tilbage midlertidigt.