Giv dine alufælge nyt liv

Vejen er lille, kantstenen stor. Du forsøger at vende bilen rundt, er lige lidt for overmodig og inden du får set dig om, har du ridset én af dine alufælge. Pokkers! Sådan en skade er ærgerlig. Heldigvis er der hjælp at hente. Du behøver ikke at ræse ud for at købe fire nye fælge i dyre domme. For den skadede alufælg kan faktisk fikses. I stedet for at droppe de skadede alufælge, så vælg at give dem nyt liv ved at få dem renoveret.

Få det fikset

Renovering af alufælge er ikke kun en god idé, hvis du har ramt en kantsten, så fælgen blev ridset. Det kan være, at du ramte kantstenen, så fælgen oven i købet blev skæv. Så kan det føles som om, at du holder i hånd med en rystepudser, hver gang du sætter dig bag rattet. Det er ubehageligt, og derfor er det smart at få de skadede alufælge fikset, så du igen kan nyde køreturen. Det kan i de fleste tilfælde bedre betale sig end at udskifte de slidte alufælge med nye. Kvaliteten af de originale alufælge er nemlig ofte mere holdbar end hvis man køber nogle kopifælge.

Hvilke typer renovering findes der?

Der kan opstå flere forskellige situationer, hvor det er er smart at få renoveret de gamle eller skadede alufælge – ikke kun, hvis du har været i slagsmål med en kantsten. Det kan også bare være, at du synes, de trænger til lidt fornyelse. Disse forskellige former for renovering kan blandt andet være med til at gøre dine alufælge flotte og køreklare igen:

  • Opretning af skæve fælge
  • Lakering
  • Polering af kanter
  • Afsyring
  • Glasblæsning
  • Opboring af centerhul

Hvis du ønsker at få renoveret dine alufælge på grund af skader, skal du være opmærksom på, at der er en chance for, at din forsikring dækker udgifterne.