Gode råd til brug af GPS-tracker til bil

Noget af det, som mange bilejere frygter, er at komme ud for biltyveri. Det gælder både i form af at få stjålet genstandene i bilen, eller at selve bilen bliver stjålet. Til at imødegå biltyveri på bedst muligvis kan du anvende en GPS-tracker til din bil.

Derfor skal du benytte en GPS-tracker

Du kender nok mest en GPS som en vejviser, du kan bruge i bilen. En GPS-tracker kan også finde vej, men det skal mere forstås som et sporingsværktøj. Hvis du uheldigvis skulle få din bil stjålet, men du har en GPS-tracker på din bil, så kan du finde frem til bilen.

Det sker ved, at du får sendt en SMS til enten din mobiltelefon, en app eller en andet digital platform med koordinator for, hvor din bil er. GPS-trackeren overvåger med andre ord din bil.

Der findes to typer ag GPS-trackere til din bil:

  1. Flytbar: Denne GPS-tracker er, som navnet indikerer, flytbar. Den er dog ikke tilkoblet strøm i bilen og skal altså ofte oplades.
  2. Fastmonteret: Denne er derimod tilkoblet batteriet i bilen og oplades automatisk, når bilen kører.

Det bedste er at gemme en af ovenstående typer i bilen godt, så tyvene ikke kan opdage den og ødelægge den. Derfor skal du ikke placere den i en bilalarm, for det har tyvene gennemskuet.

Biltyveri bliver mere udbredt

Da biltyveri desværre sker i højere grad, anvender flere dette værktøj til deres biler. Det er dog nævneværdigt, at en GPS-tracker ikke kan afholde for biltyveri, men det er en stor hjælp for politiet med dette sporingsværktøj.

I dag kræver flere forsikringsselskaber også, at man har en GPS-tracker til bilen – særligt dyrere biler. Husk også på, at du betaler selvrisiko, hvis bilen bliver stjålet. Prisen for en GPS-tracker ligger typisk på mellem 1000-2000 kr. Hvis du kommer ud for, at din bil bliver stjålet, så er penge for en GPS-tracker til din bil godt givet ud.