Gode råd om biludlejning 

For mange personer kan billeje være en skræmmende oplevelse, hvor frygten for urimelige erstatningskrav overskygger de mange positive aspekter i at leje en bil. 

Her vil vi give en række gode råd, der hjælper dig med at vurdere, hvad du skal passe på og hvor det kan gå galt. 

Sørg for at forsikre dig! 

Det er essentielt, at du undersøger forsikringsforholdene i forbindelse med din biludlejning. Det er særligt den tilhørende ansvarsforsikring, som du bør være opmærksom på, da du – hvis du kører galt i andre lande – kan risikere at blive stillet meget høje erstatningskrav såfremt du ikke har en dækkende ansvarsforsikring. Se efter den såkaldte Liability Insurance Supplement, der angiver hvor godt du er dækket ind. 

Når du vurderer bilens kaskoforsikring, skal du være opmærksom på, om udlejningsstedet fraskriver sig at dække specifikke skader. I forlængelse heraf bør du naturligvis overveje, om selvrisikoen er rimelig eller ej.  

Før du kører fra udlejningsstedet 

Inden du kører fra udlejningsstedet, skal du sikre dig, der ikke er nogle skader på den bil, du lejer. Skaderne kan være alt fra stenslag til buler og ridser på bilen eller slag på fælgene. Dette skal alt sammen noteres på skadesrapporten. Det er en god idé at dokumenterer samtlige skader og skavanker – store som små – ved at tage billeder af bilen, som så kan dokumenteres med en specifik dato. 

Mens du kører i bilen 

Du skal med stor sandsynlighed køre mange kilometer i den bil, du har valgt at leje. Det er dog ikke garanteret, at du kende bilens model på forhånd, hvorfor det kan være en rigtig god idé, hvis du har sat tid af til at sætte dig ind i bilens systemer og køre et par prøvekilometer, inden turen går ud i Europa. Skal du køre bilen til andre lande, hvor kulturen og trafikken er mærkbar anderledes, er det en ekstra god idé, hvis du har sat dig ind i disse aspekter på forhånd, så du både kender dit køretøj og er forberedt på den type trafikanter, du skal færdes iblandt i de lande, du skal passere. 

Når du skal aflevere til biludlejningen 

Når du skal aflevere bilen igen, kan det være en god idé at sikre sig mod ubehagelige gebyrer og overraskelser. Det kan du gøre ved at nærlæse din lejekontrakt, der ofte vil have krav til f.eks. mængden af benzin, der skal være i tanken, når du afleverer bilen. Det er mange gange dyrere, hvis udlejningsstedet skal håndtere disse ting, og det vil tage store bider fra dit depositum. Sørg i stedet for, at du ved, præcis hvordan du skal aflevere bilen igen. 

Sørg desuden altid for at din udlejer gennemgår bilen på stedet og anmærker evt. problemer, så du ikke møder et efterkrav senere. Biludlejeren kan underskrive et dokument, hvor alt er redegjort – og husk naturligvis at allerede eksisterende skader aldrig kan blive dit ansvar. 

NB! Husk at du mange steder skal udlevere dine kortoplysninger, hvilket gør det muligt for biludlejeren at trække penge fra din konto, hvis alle forhold ikke er på plads og skriftligt dokumenteret, når du har tilbageleveret bilen. Hav derfor altid dit på det rene.