Gør din bil klar til ferie

Følgende indhold er sponsoreret

Mange vælger selv at kører på ferie. De tænker på miljøet og mange elsker en god biltur med familien eller vennerne. Men for at din bil ikke brænder sammen midt ude på motorvejen, er det vigtigt at din bil er i tiptop stand, inden du begynder din lange køretur på ferie

Der er nogle vigtige ting på bilen, som skal virke for at den er sikker at køre i. Det er bl.a. bremserne og kølesystemet. Prøv derfor altid lige at få bilen til service inden du tager på en længere bilferie med den helt store oppakning.

Når du har fået tjekket bilen for alt farer og fået pakket den sikkert og godt, kan du køre ud på et fedt feriested. Hvis du skal være ude ved vandet og særligt steder hvor rav jævnligere findes, kan du tage en ravlygte med. Det er sjovt og spændende for hele familien, og I får på samme tid oplevet noget anderledes, da ravjagt skal gøres midt om natten.

Hvis du er interesseret i at høre mere om ravfund og se nærmere på noget forskelligt udstyr, kan du hurtigt og nemt lige kigge forbi hjemmesiden ravfund.dk, som sælger og giver noget viden fra sig omkring rav.

Det skal du tjekke

Inden du tager afsted, skal du måle en række ting, som helst skal være helt i orden. Først og fremmest skal du tjekke hvor højt oppe oliestanden er i bilen. Der skal helst være gået minimum 15 minutter, før du tjekker olistanden, efter bilen har kørt.

Da dækkene er det som bliver slidt mod vejen, og er det, som skal bære bilen og alt din bagage afsted, er det vigtigt at dækkende er ordentligt tilset. Du skal tjekke dækmønstret og se hvor meget det er slidt ned. Derudover skal du også tjekke dæktrykket, fordi det ellers kan skade bilen, hvis dæktrykket ikke er ordentligt.

Inden du triller afsted på vejene, skal alle lygterne selvfølgelig virke. Tjek både at for og baglygter samt bremselygterne virker.

Pakningen af din bil

Når du kører på ferie med hele familien, har bilen en tendens til at blive rimelig fuld. Husk at når du pakker bilen, skal du kunne se ud af vinduerne. Bagagen skal altså ikke genere dig, mens du kører. Det giver meget større risiko for et biluheld, som kan give dig og din bil store skader, som vil blive dyrt og tage tid at reparere.