Gør din bil salgsklar

Der er mange måder i dag, man som bilejer kan sælge sin bil på. Man kan enten sælge den privat eller via en forhandler. Det er dog vigtigt at have dannet sig et overblik over, hvad der er vigtigt at have styr på, når man skal sælge sin bil. På den måde undgår du at havne og støde ind i uønskede oplevelser.

 

Salgsguide

Når du skal sælge din bil, er det vigtigt at være realistisk omkring, hvad du kan få for den. Prisen for din bil kommer an på forskellige faktorer. Det er bl.a. antal km, farve, alder og mærke. Desuden spiller efterspørgslen også en rolle.

I dag når man køber bil, kan man vælge at få en række forskellige ekstra udstyr. Dette spiller bl.a. også ind i prisvurderingen af din bil. Hvis du skal sælge den privat, er det en god ide at være konkret, når du opretter en annonce på en hjemmeside. Mange købere regner nemlig med, at man kan få en prisjustering. Skriv klart og tydeligt, hvis du ikke ønsker at forhandle om prisen. Prøv at brug søgemaskineoptimering, da du på den måder finder ud af, hvilken hjemmeside det f.eks. kunne være godt at annoncere den på. Læs mere om søgemaskineoptimering her.

 

Når du skal sælge din bil, er det vigtigt at have orden på de nødvendige papirer såsom oplysninger f.eks. om service. Ved annoncering af din bil, skal du huske at skrive en god tekst omkring bilen, og derudover tilføje nogle gode billeder af bilen. Tag både indvendigt og udvendigt, men husk at tegne et realistisk billede af den stand bilen er i.

Find registreringsattesten, da den er yderst vigtig, når bilen skal sælges for, at den kan blive omregistreret.

 

Når klargøringen og annonceringen på en hjemmeside er klaret, skal du som bilejer huske på, at det ikke er sikkert, at der er en stor målgruppe. Vær derfor tålmodig, men du kan være med til at fremme et potentielt salg ved at skrive en god tekstannonce. Her er det vigtigt at være ærlig – skriv, hvis der har været skader eller lignende. Måske skal du prisjustere en smule, hvis der ikke er nogle henvendelser.

 

Overdragelse af bil

Den rette køber er fundet, og tilbage er kun papirerne, som skal ordnes. I dag kan man som køber med det samme se, at pengene går ind på ens konti ved de såkaldte straksoverførsler. Når køber kommer, er det vigtigt at have ordnet dokumenterne, og bilen er klar til omregistrering.