Gør din bil sommerklar

Denne artikel er blevet til i samarbejde med DITEC og Teknicar.

Om lidt er det sommer. Det betyder også, at bilen skal gøres klar til de varme sommerdage. Men hvordan sørger du for, at bilen bliver helt klar til sol og sommer i Danmark? Vi har her samlet et par råd til, hvordan du nemmest og billigst kan gøre bilen klar til sommer.

Skift til sommerdæk

Hvis du ikke allerede har gjort det, så kan du gøre bilen sommerklar ved at skifte til sommerdæk. Du bør også skifte dæk, hvis dine dæk er slidte og trænger til at blive erstattet. Det er nemlig vigtigt at køre på nogle gode og slidstærke dæk. Du kan blandt andet få skiftet dæk hos DITEC, der har centre i hele Danmark. På DITECs hjemmeside kan du indtaste dit postnummer og finde dit nærmeste center, hvor du kan få skiftet dæk på din bil. Du kan se mere her, hvis din bil trænger til at få skiftet dæk. Hos DITEC kan du desuden bestille tid til andre services såsom lakforsegling, glasbehandling og fælgbehandling. Alt dette kan være med til at gøre din bil sommerklar.

 

Indvendig og udvendig pleje

Der er meget, du selv kan gøre for at passe på din bil. Du kan eksempelvis starte med at gennemgå kabinen med en støvsuger. Før du støvsuger bilen, bør du tage alle måtter ud, så du virkelig kan komme i bund med skidtet. Herefter kan du støvsuge bilen indvendigt, så den bliver fin og ren. Om foråret er der ofte meget støv i luften, der lægger sig som et lag skidt ovenpå bilen. Hvis din bil trænger til en vask, kan du selv klare det hjemme i indkørslen. Alternativt kan du køre forbi en bilvask og vælge det program, der passer til netop din bil. På den måde kan din bil blive skinnende og klar til sommeren. Når du har plejet bilen indvendigt og udvendigt, kan du med fordel tjekke, at bilen har nok væske. Du kan eksempelvis tjekke oliestand, kølervæske og sprinklervæske.

 

Send bilen på værksted

Du kan selvfølgelig løbende holde øje med, at din bil har det godt. Men hvis du vil være helt sikker på, at din bil er tiptop, så kan du sende bilen til tjek på et værksted. Her kan professionelle gennemgå din bil, så alt er, som det skal være. Ofte er der nemlig nogle dele af bilen, vi som bilejere helt glemmer at tænke på. Du kan finde dit lokale autoværksted hos Teknicar.dk. Her kan du indtaste dit telefonnummer og se en liste over de værksteder, der ligger i nærheden af dig. Når bilen har været på værksted, vil den være helt klar til de varme sommerdage, der venter lige om hjørnet.

 

Billede: https://pixabay.com/da/photos/bilreparationer-bilværksted-værksted-362150/