Guide: alt du skal vide om at tage på køreferie 

Er du og din familie allerede gået i gang med planlægningerne af næste års sommerferie? Det er aldrig nogen dårlig idé at være i god tid. Hvis I overvejer at køre på ferie i år, er der flere ting, der er gode at vide. Det har nemlig både fordele og ulemper at tage på køreferie.

Lav et grundigt tjek af bilen

Når du skal på køreferie, er det selvfølgelig helt essentielt, at din bil er klar til en lang køretur. Hvis du er usikker på det, kan du med fordel tage et smut til mekanikeren for at få din bil tjekket. Så kan du køre afsted med en større ro i maven. Udover det er der nogle forskellige ting, der er gode at have med i bilen, hvis der skulle ske noget med den. Hvis du pludselig skulle gå i stå, er det i nogle lande påkrævet, at du har gule veste og en advarselstrekant liggende i bilen. Desuden er det godt at have en førstehjælpskasse og værktøj med til nødstilfælde.

Husk en GPS

Når du skal finde hen til et nyt land, er det selvfølgelig nødvendigt med en GPS. Inden rejsen vil det være en god idé at tjekke op på, at din GPS virker optimalt. Hvis du bruger din mobil som GPS, så medbring mobilholder og en oplader, så du ikke pludselig står uden strøm. Til nødstilfælde kan du medbringe et godt gammeldags kort.

Underholdning til de mindste

Det kan godt være en rigtig lang rejse specielt for de mindste i familien. Derfor vil det være en god idé at sørge for nogle forskellige ting, der kan gøre rejsen lidt sjovere for børnene. Det handler bare om at have så meget forskellig underholdning med som muligt, så de helt glemmer tid og sted. Det kunne f.eks. være små brætspil eller legetøj fra Mamamemo. Hvis de skal være underholdt i lidt længere tid ad gangen, kan du tage en iPad med, så de kan se film eller høre musik. Det vil få tiden til at gå langt hurtigere. Når det ikke længere er spændende, kan du sætte gang i en leg for alle i bilen. Det vil også altid hjælpe, hvis du har nogle lækre snacks, mad eller drikkelse med, der kan tage fokus i noget tid. Nogle lækre kiks og kold saftevand har aldrig fejlet.