Guide: sådan gør du bilen klar til skiferien

Snemeldingerne fra alperne kommer stille og roligt dumpende, og forventningerne om vinterens kommende skiferier begynder at spire hos den danske befolkning. Inden længe valfarter danskerne mod de populære skidestinationer, både nordpå og sydpå, og Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien vil i løbet af vinteren være fyldt med skiglade danskere, der gemmer bekymringerne væk for en uge og bare giver sig hen til sneen, pisterne, afterski, nærvær og hygge i familie eller venners skød. Hvis du skal på kør selv skiferie, får du her en guide til, hvordan du gør bilen klar til den kolde ferie.

 

Husk snekæder og sikkerhedsudstyr

Når du sætter dig ind i bilen og kører mod årets højdepunkt, skiferien, vil du næsten med garanti møde sneklædte veje. Omkring de fleste skisportsområder er de lokale myndigheder gode til at få ryddet og saltet vejene, men du kan løbe ind i snevejr, og her er det utroligt vigtigt at have husket snekæderne. Husk også en advarselstrekant, refleksvest, sneskraber, tæpper og handsker, så du er forberedt, hvis der skulle ske et uheld undervejs.

 

Er sprinklervæsken beregnet til minusgrader?

Der er forskel på sprinklervæske, og ikke alle typer kan klare frostgrader. Husk at tjekke, om din sprinklervæske kan klare ned til minus 20-30 grader, da der godt kan blive så koldt i bjergene om vinteren.

 

Sørg for underholdning til børnene

Det kan godt føles som rigtig mange timer at sidde i en bil, hvis man er barn og har masser af energi. Sørg derfor for underholdning i form af bøger, legesager, gameboy og spil, så børnene har noget af fordrive tiden med.

 

Pak bilen ordentligt

Hvis I selv har skiudstyr, skal der en del bagage med på skiferien. Det betyder, at bilen hurtigt bliver proppet, og at der pludselig ikke er plads til børnene på bagsædet. Overvej en tagboks, og tag dig ellers tid til at få pakket bilen ordentligt.