Guide: Sådan shiner du bilen op

Måske lige bortset fra hunden er bilen for de fleste en trofast følgesvend, der er helt uundværlig i hverdagen. Den daglige brug af bilen sætter imidlertid sine spor og slider langsomt påden, såden efterhånden ser mere og mere hærdet ud. Er din bil nået til dette punkt, får du her et par tips til hvordan du kan shine den op igen, såden bliver sågod som ny –indvendigt såvel som udvendigt.

Giv bilen en god vask!

Et godt sted at starte, hvis du ønsker at give bilen en kærlig omgang, er bilvasken. Med bilvask holder du ikke blot bilen ren og pæn –du holder samtidigt undervognen fri fra rust. Den mest effektive bilvask er den manuelle med vandslange, svamp og en bilshampoo. Husk at komme godt omkring bilens dørkanter, paneler samt skærmkassen. Brug en god blød børste eller en mikrofiberklud, sådu ikke slider pålakken. For en endnu bedre og mere beskyttende rengøring bør du ogsåanskaffe en god bilshampoo, der er PH neutral.

Tag dig godt af lakken

Støv og skidt fra landevejene er særligt med til at slide påbilens karosseri. Et andet vigtigt punkt er derfor god pleje af bilens lak. Brug en god grunder, lakfarve og lakforsegler pådin nyvaskede og aftørrede bil og afslut med en omgang voks, såfremtidigt snavs rammer denne i stedet for lakken.

Bestil en tid til bilpleje hos en mekaniker

Selvom du kan gøre meget for at holde bilen pæn og ren, er det alligevel værd at unde din bil en god omgang pleje hos din lokale bilmekaniker. Hos bilmekanikeren er du sikret, at din bil får optimal pleje, som ikke bare gør den skinnende ren, men ogsågiver bilen ultimativt beskyttende pleje, såden holder sig pæn i længere tid. Bilpleje på autoværksted Helsinge er et godt eksempel på, at du kan få gode resultater til billige penge.