Hav fokus på disse ting når du skal vælge bil

En bil er et stort køb, og derfor forventer man også at alt fungerer optimalt, når man endelig sætter sig bag rattet på sin store investering. Udover at være en dyr investering, så er bilen også en langtidsinvestering, der helst skal holde i mange år, hvor den stadigvæk kører upåklagelig. Det er da også tilfældet for de fleste biler, men man kan være uheldig, og nogle bilmærker/modeller kan være hyppigere skyld i uheld end andre. I Danmark var Peugeot 208 den mest solgte personbil i 2018 med 8.800, og Peugeot 3008 blev kåret som Årets Bil i Danmark i 2017, men på trods af disse positiviteter, så skal man stadig passe på, når man køber bil. Det kan blive nødvendigt at få service af Peugeot, på trods af denne kritikerros og forbrugerpopularitet.

Disse bilmærker kan have visse problemer

Selv de bedste bilmærker/modeller kan altså være uheldige og give problemer. Visse problemer har højere chance for at forekomme i visse bilmærker. Ifølge en af Storbritanniens største udbydere af bilgarantier, så var disse hyppige problemer fundet flest gange hos følgende bilmærker:

Elektriske problemer med bilen – BMW 3-serie

Problemer med turbolader – Ford Focus

Problemer med bremserne – Volkswagen Passat

Problemer med aircondition – Volkswagen Golf

Problemer med elektroniske vinduer – Renault Megane

Derudover var de bilmærker med flest synsfejl i Danmark (i rækkefølge fra flest fejl til færrest): Mitsubishi, Alfa Romero, Fiat, Peugeot, Opel, Mazda, Volkswagen, Citroën, Saab og Honda. Det skal dog bemærkes at en række faktorer kan spille ind her, som hvor mange biler der bliver solgt, hvor mange der faktisk er til syn osv. Dog kan det være rart at have de i mente, når man skal ud og kigge på ny bil.

Hvilke brugte biler har færrest fejl?

På den anden side er der visse bilmodeller der gennemsnitligt har færre fundne fejl. Det kan selvfølgelig også have noget at gøre med, hvilke persontyper der køber de forskellige bilmærker, og om de måske kommer færre gange til syn (og dermed har lavere fejlrate), men der er dog noget om det, når disse bilmodeller har den laveste gennemsnitlige reparationspris. Når du skal ud og købe en brugt bil, kan frygten for fejl også værre stor, men ifølge en TÜV-rapport er disse modeller altså sikrest at investere i:

2-3 år: Mercedes-Benz SLK

4-5 år: Mercedes-Benz B-klasse

6-7 år: Porsche 911

8-9 år: Porsche 911

10-11 år: Porsche 911