information om brugte biler på BILFO

Sådan vælger du Alufælge – Grundguide

Hjælp til alufælge hvordanNår man skal ud og købe alufælge, er der flere ting, man skal være opmkærksom på, hvis man vil have et ordentligt sæt. Det skal naturligvis være fælge af god kvalitet, enten fra et velrenommeret mærke, eller også skal de have en form for godkendelse, garanti eller andet, for eksempel TÜV-godkendelse. Det sikrer dig som forbruger, at fælgene er af den bedste kvalitet, da de hermed er testet for flere forskellige ting, heriblandt styrke og holdbarhed. Der er jo ikke så meget ved at have en fælg, der går i stykker efter blot få kilometers kørsel. Dernæst kan det også være en god idé at finde sig et sæt alufælge, hvor man er nogenlunde tilfreds med, hvordan de ser ud. Hvis man endelig investerer i sådan et sæt, kan det ikke nytte noget, at man skal skifte dem et par år efter, fordi man synes, de ikke længere er så flotte. I den forbindelse kan det være klogt at kigge på, om fælges passer til selve bilen eller typen eller til ens personlige stil. Det sikrer yderligere, at man kan være tilfreds med den fælg, man køber mange år frem.

Vælg forhandleren af alufælge omhyggeligt

Man tænker måske, at det kan være helt og aldeles ligegyldigt, hvor man køber sine nye fælge. Det er desværre forkert. I al fald hvis man gerne vil være sikker på. At fælgene er af god kvalitet, og at man kan få en god service, skulle der være noget i vejen efter købet. Der findes nemlig ingen krav til, at forhandleren skal mærke fælgene på en bestemt måde, klassificere dem eller på anden måde sørge for, at han sælger et ordenligt produkt. I teorien kan en forhandler sige en masse fine ting, som der måske alligevel ikke helt stemmer overens med virkeligheden. Og det er jo ærgerligt at spendere en masse penge på noget, man senere finder ud af, ikke var så godt alligevel. En dygtig og ærlig forhandler vil med garanti også hjælpe med at udse den mest passende eller den bedste alufælg til netop den bil, forbrugeren kommer med. Derimod kan det godt være lidt en jungle at skulle find sig noget godt på nettet for eksempel, da der er forskellige specifikationer, der varierer, og de skal gerne passe til bilens specifikationer. Her er et typisk eksempel fælgens diameter, som kan variere rigtig meget. Men også bredden på fælges er vigtig, da mange ældre eller mindre biler, har smallere dæk i forhold til nyere eller større.

At vedligeholde alufælge

Det er ikke et kæmpe arbejde at vedligeholde alufælge, men det kræver en lille indsats engang i mellem, hvis de skal se fine ud og holde længe. De behøver måske ikke skinne hver eneste dag, men alligevel skal de vaskes lidt nogen gange. Det kan man sagtens selv gøre derhjemme, eller hvor man normalt vasker bil, blot med lidt special rengøringsmiddel. De skal sikkert skrubbes lidt, idet snavs og andet skidt ellers kan komme til at sidde permanent fast på overfladen og danne skjolder eller andre uregelmæssigheder – og det ser ikke godt ud, hvis man lige har fået nye alufælge.
Når de nye fælge skal købes, skal man også huske, at det ikke bare skal være den rigtige størrelse og så videre i forhold til bilens dimensioner, det skal også stemme overens med lovgivningen. Derfor er det dumt at gå ud og tro, at man bare lige kan købe nogle meget større fælge end dem, der allerede sidder på i forvejen. Den holder nemlig ikke.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen ved alufælge

Som ved så mange andre ting, hænger pris og kvalitet oftest sammen. Man kan da være heldig at gøre et godt køb eller købe fælge på tilbud, men generelt set er dyrere fælge bedre fælge. Og så alligevel ikke: for visse fælge gælder det, at man betaler meget for udseendet. Det kan være, de er designet på en smart måde, har et specielt mønster eller andre ting, der kan gøre dem dyrere end ellers. Heldigvis er det ofte nemt at spotte sådanne typer, da de, som sagt, ser anderledes ud eller har noget specielt over dem. En forhandler kan også hjælpe en godt på vej i denne situation.