Hvad er skrotpræmien for en bil i 2021?
Dette indhold er sponsoreret
En af de ting som danskere hvert år googler ganske ofte er, hvor høj en skrotpræmie man kan få for en bil. Ligeledes bliver der skrottet biler på livet løs, hvilket faktisk er godt for alle. Det er godt for bilejerne, der kan skaffe sig de nyere, mere sikre biler. Det er godt for skrothandlere og bilforhandlere, der får ekstra arbejde – og så er det faktisk også godt for miljøet, at man skifter de gamle benzin- og dieselbiler ud med nyere og mere miljørigtige modeller. Dermed er det en win-win-win situation, når så mange vælger at skrotte den gamle bil og anskaffe sig en ny model. Men hvor stor er skrotpræmien i Danmark anno 2021, og hvor meget får man for at skrotte en bil? Se dét spørgsmål og meget mere kigger vi nærmere på i denne artikel, hvor vi ser nærmere på skrotpræmien i dag. Læs mere om skrotpræmie og skrotning af bilen hos Skrotbil.
Forskellige godtgørelser
Lad os først lige slå fast, at der faktisk ikke findes ét entydigt svar på, hvor stor skrotpræmien er i 2020. Det kommer nemlig an på modellen, brændstoftypen og årgangen, hvad man kan få udbetalt i skrotpræmie for sin gamle benzin- eller dieselsluger. Derudover er der en speciel skrotpræmiepulje som man kan få del i, hvis man er hurtigt ude og skrotter sin bil først i 2020. Alt dette og meget mere er en del af spørgsmålet, når det kommer til, hvor niveauet for skrotpræmier i gennemsnit er. Det kan dog siges med sikkerhed, at skrotpræmien for biler i 2020 er mellem 2.200 kr. og op til 5.000 kr. Det kommer som sagt an på modellen, og om man er hurtigt ude i det nye år.
Hvornår kan man få forhøjet skrotpræmie?
Det kan nemlig lade sig gøre at få forhøjet sin skrotpræmie hos sin autoophugger, hvis man ligger inde med en bestemt type bil. Her kan det nemlig lade sig gøre at få helt op til 5.000 for en bil, hvis den opfylder en række kriterier. Bilen skal køre på diesel og være fra før 2006 – på den måde kan man få del i den specielle pulje på 100 mio. kr., der er afsat til at forhøje skrotpræmierne på bilerne. På den måde kan man altså mere end fordoble sin skrotpræmie, hvis man ejer en dieselbil fra før 2006 – så lyder skrotpræmien på 5.000 skattefrie kroner.
Bilejerens ansvar at bilen skrottes forsvarligt
Som bilejer er det faktisk et ansvar man har, at man sørger for at bilen bliver skrottet forsvarligt. Det er dog relativt nemt at overkomme, hvis bare man vælger en autoriseret og miljøgodkendt autoophugger. Her sørger de nemlig for at skrotte bilen korrekt, genbruge de elementer, der kan genbruges samt skille forsvarligt sig af, med de elementer, der ikke kan genbruges. På den måde er bilen med til at bidrage til andre ting, da meget af det metal, plastik og andre dele kan bruges i andre produktioner eller som reservedele.