Hvad kan du trække fra i skat ved bilkørsel?
Har du enten din egen bil, eller en bil fra din arbejdsgiver, som du må køre i kun i forbindelse med arbejde, eller fri bil, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på i forhold til skatteregler. Dem vil du få mere viden om i denne guide.
Din egen bil
Har du en privatejet bil med hvide plader, er det stadig tilladt at køre i denne for en virksomhed og udnytte, at du kan trække dine udgifter fra i skat. Alt du skal gøre er at skrive ned, hvor mange kilometer du kører. Du kan få elektroniske løsninger, der kan hjælpe dig eller nøjes med din egen gammeldags blok. Du skal føre det, der hedder en kørebog, for du skal kunne bevise over for skat, at du har kørt erhvervskørsel, for at du kan trække det fra. Hvor meget du kan trække fra, afhænger af antal kørte kilometer. Det kan du se, når du registrerer det på Skat.dk.
De udgifter du ellers har i forhold til bil, for eksempel hvis bilen skal have nyt udstyr eller repareres, da kan du ikke trække det yderligere fra i skat. Det er med i antal kilometer.
Virksomhedens bil eller fri bil
Er det virksomheden, som ejer en bil på gule plader, kan du fratrække skat på to måder:
- Fratrække ved antal kilometer
- Fratrække de faktiske udgifter (grøn afgift, benzin, olie, reparationer og vægtafgift)
Hvis det er en ældre model, du kører i, vil det første oftest være at foretrække, mens den anden løsning er mest velegnet til en nyere bil. Med en virksomhedsbil skal du være særligt varsom. Bliver du taget i at køre privat, så bliver du beskattet af hele bilens beløb, som kan give dig en kæmpe regning.
Ved fri bil gælder det, der hedder virksomhedsskatteordningen. Her er der mere komplicerede regler for bilkørsel.
Der kan være mange juridiske spørgsmål med skatteregler både for private og erhvervslivet. Ønsker du rådgivning omkring hvad dine muligheder og begrænsninger er inden for skatte- og afgifter, kan du finde flere oplysninger her.