Hvornår skal du udskifte dine dæk?

Dækkene på din bil bliver, ligesom alt andet på bilen, slidte. Det kan være svært præcist at sige, hvornår dækkene er slidt så meget, at det er tid til en udskiftning. Derfor kan det være en god idé at få en dækspecialist til jævnligt at kontrollere dækkene på din bil. Du kan eksempelvis få tjekket dine dæk og fælge hos din lokale dækspecialist i Randers. Hvis fejlene på dækkene opdages i et tidligt stadig, er der nemlig større chance for, at det er muligt at forlænge dækkenes levetid og vigtigst af alt – forhindre farlige situationer.

Hvis du gerne selv vil kontrollere dine dæk, og altså ikke få hjælp til tjek og montering af dæk og fælge i Randers, så er der nogle bestemte ting, som det er vigtigt, at du holder øje med. Hvis du opdager én af følgende ting, så er det ved at være på tide, at du udskifter de gamle dæk til nogle nye.

Tre årsager til at skifte dæk

  • Selvom nutidens dæk er robuste, så kan det stadig ske, at de punkterer. Du vil sjældent være i tvivl, hvis et af dine dæk er punkteret, men et punkteret dæk kan dog være svært at fikse selv. Derfor vil det være en god idé, at du kontakter en dækspecialist, når du har konstateret punkteringen således, at specialisten kan se dit dæk efter for skjulte skader, som kan betyde, at dækket ikke kan repareres.
  • Det er også vigtigt, at du kontrollerer om dine dæk er slidt ned til den mindst lovlige mønsterdybde. Det kan du tjekke ved at se på slidindikatoren, som ofte er en lille forhøjning i kanalerne i dækket. Hvis dækket er slidt ned til slidindikatoren, så er det tid til at udskifte dine dæk. Ifølge loven er 1,6 mm minimumskravet for, hvor meget dækmønster et dæk skal have.
  • Dæk ældes ikke kun, når du kører i din bil. Dæk ældres også, når de står stille i garagen eller ligger i kælderen, mens det er vinter. Der er mange faktorer, der kan påvirke dine dæks holdbarhed, og derfor er det vigtigt at holde øje med, hvornår dækkene begynder at vise tegn på ældning. Hold derfor øje med dækkenes udvendige side. Her ses tegn på ældning som krakeleringer i gummiet, skulder og kant samt deformation. Du skal især være opmærksom på det, hvis dine dæk er mere end fem år gamle.