[Sponsoreret indhold]

Muligheder for billån 2019

Muligheder for Billån i 2019At købe en bil – ny eller brugt – betyder som regel, at du skal ud i en større investering. I hvert fald større end de fleste kan betale kontant. De fleste har derfor brug for at få købet finansieret. Der findes forskellige muligheder for at låne til din nye bil. Du kan for eksempel låne pengene i banken eller i et finansieringsfirma. I det nedenstående kan du læse om de forskellige muligheder du har, når du skal købe en bil.

Finansieringsmuligheder

Overordnet kan man sige, at der findes to måder at låne pengene til din nye bil. Enten benytter du dig af en låneaftale, som bilforhandleren tilbyder, når du køber bilen, eller du optager et lån i en bank eller gennem et lånefirma du finder på nettet.

Undersøg mulighederne grundigt

Naturligvis vil den bilforhandler du køber bilen af altid anbefale sin egen finansieringsmulighed, hvor du låner pengene gennem bilforhandlerens samarbejdspartner. Og det kan være rigtig fristende, fordi det helt klart er en nem løsning, hvor forhandleren står for alt og du bare skal sætte din underskrift på låneaftalen. Før du lader dig friste til at sige ja til den løsning, skal du imidlertid gøre dig klart, at det ofte er billigere selv at søge om et billån hos en anden finansieringskilde. Den bilsælger du taler med får sandsynligvis provision af låneformidlingen og vil derfor anbefale dig at tage den løsning, men du er i din fulde ret til at vælge en anden løsning. Så undersøg forskellige finansieringsmuligheder, inden du bestemmer dig.

Husk at kigge på renter og omkostninger

Så tag aldrig bare det første tilbud du får for gode varer. Tag bilforhandlerens tilbud med til din bank og hør, hvad den siger og undersøg, hvad det vil koste at låne pengene på nettet. Typisk er renten lavere i det lånetilbud du får fra bilforhandleren, men ofte vil lånets andre omkostninger være desto højere. Når du skal regne ud, hvad der alt i alt er det billigste lån, kan du benytte ÅOP (Årlige Omkostninger i Procenter). På den måde kan du udregne de samlede årlige udgifter i procent. Det gør det let at sammenligne lån.

Kan alle biler finansieres?

Måske har du overvejet, om der er frit slag på alle hylder, når du skal købe en bil og have den finansieret? I udgangspunktet ja, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at en nyere personbil i alderen nul til fem år er klart lettest at få et lån til. Ældre biler, der ikke koster så meget er vanskeligere at få et billån til, hvis ikke man kan komme med en udbetaling af en vis størrelsesorden. Som en tommelfingerregel kan man sige, at hvis en bil koster mindre end 50.000 kroner, er det ikke rentabelt at få et billån. I stedet kan du optage et forbrugslån.

Hvis du skal købe bil privat

Der er mange biler, der bliver handlet af private og, hvordan får man så finansieret sådan et bilkøb? Både finansieringsselskaber og banker vil i udgangspunktet gerne give et lån til en bil, der er brugt og handlet af private. For eksempel kan du kontakte din bank og få et tilbud fra dem. Du kan sammenligne tilgængelige forbrugslån. Du kan lade en samletjeneste sætte billånet i udbud. Så byder flere banker ind. Eller du kan tage et decideret billån.

Samlelån

Hvis du allerede har et forbrugslån, kan det være oplagt at indfri lånet, når du tager et nyt lån. Det vil sige, at du i stedet for at have to mindre lån har ét større. Det vil spare dig penge på de gebyrer og omkostninger, der ellers skal betales per lån.

Hvad med udbetalingen?

Rent juridisk kan du sagtens få et billån uden at skulle komme med en udbetaling. Der er både private finansieringsselskaber og banker, der vil finansiere biler uden udbetaling. Som nævnt tidligere gælder det dog kun for nye og nyere biler. Køber du en bil gennem en bilforhandler, vil man dog typisk skulle betale 20 procent i udbetaling. Er det ikke muligt for dig at betale dem, kan du låne dem som forbrugslån eller som et såkaldt mikrolån.