Pas på din nøgle til bilen

Det bliver nemmere og nemmere at kopiere nøgler, så vil du gerne sikre dig mest muligt mod, at din bil bliver stjålet, er det vigtigt, at du passer godt på dine bilnøgler. Der findes flere forskellige låsesystemer til biler, så der er forskellige forholdsregler at tage, alt efter hvilket låsesystem der er brugt til din bil.

Hvis bilen har nøglefri betjening

Har bilen nøglefri betjening, også kendt som smartkeys, kan du beholde nøglen i lommen, når bilen skal låses op og startes. Dette gør det rigtig nemt for dig at bruge bilen, men med det rette udstyr kan tyve aflæse denne form for nøgle og dermed stjæle bilen uden at have stjålet selve nøglen fra dig. Nøglen og det udstyr, der bruges til at aflæse nøglen, har en vis rækkevidde, så ligger nøglen inde i huset, men tæt på hvor bilen står, kan tyvene godt aflæse nøglen og åbne din bil. Det anbefales derfor, at du opbevarer nøglen langt fra bilen, for eksempel i midten af huset. Du kan også putte nøglen ned i en metaldåse, så signalet bliver blokeret. Udstyret, som tyvene bruger, koster en del, så det er ikke noget alle biltyve har, men derfor er det stadig en god idé at tage sine forholdsregler.

3-d-print af bilnøgler

Et andet problem er 3-d-print af nøgler. 3-d-printere kan bruges til rigtig mange smarte og gode ting, men printerne kan også bruges af tyve, der printer nye nøgler, som de så kan bruge til at låse din bil op med. Er din nøgle for eksempel lånt ud, kan der hurtigt laves en ny ved hjælp af en printer. Et billede af din nøgle kan også bruges. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på din bilnøgle.

Vil du gerne vide mere om forskellige låsesystemer, og om hvordan du kan sikre dig bedst muligt, så tag et kig hos låsesmeden Bagger Låse.