Langtidstest af brugt Peugeot 206 1,4 HDI

brugtbiltest peugeot 206 hdi 1,4Peugeot er godt nok fransk, men har en lang historik for gode og holdbare biler.

Vi har testet den velkendte 206, i udgaven 206+ 1,4 hdi med 70 HK og 5 D. Bilen er fra 2010 og har kørt ca. 100.000 km.

Jeg må sige, at fra første gang jeg satte mig i bilen og kørte ud fra forhandleren, så var det et sikkert match. Bilen er let og behagelig at køre, med et godt koblingspunkt og harmonisk gearskifte. Den oplevelse har ikke ændret sig siden hen. Uanset hvilke andre biler der er blevet kørt ind i mellem, så føles det altid som at komme hjem, når Peugeot’en indtages.

Modellen er jo en diesel, og den er fra forhandlerens siden opgivet til at køre 23,3 km/l. Ved blandet kørsel kører den ca. 18,5, hvilket bestemt gør den til en god og økonomisk bil.

Udstyr og kvalitet

Bilen er blandt andet født med ABS, ESP, Varme i forsæderne, el-ruder foran, kørecomputer og isofix. Specielt det sidste er ikke altid nemt at finde i ældre brugte biler, men en klar fordel rent sikkerhedsmæssigt, i forhold til små børn og barnesæder i bilen.

I den testede model er der efterfølgende monteret fartpilot, hvilket er et absolut plus for køreoplevelsen og økonomien.Fartpiloten bliver flittigt brugt både på motorvej og landevej.

Som en ulempe ved denne model, kan nævnes at den blev lanceret lige netop før partikelfilter blev et krav. Det gør at der er en strafafgift på den årlige grønneafgift, på ca kr. 1000.

Indvendig er bilen også skruet ganske godt sammen. Den har 3 pladser på bagsædet, alle med 3 punkts sele, og et velfungerende splitbagsæde. Set fra førens synspunkt kan nævnes gode, behagelige sæder, kopholder i døren, god aflægningsplads, fjernbetjent centrallås, kørecomputer med is-alarm, god lyd fra standard højtalere

Oplevelsen med den lille fikse 206

Bilen har kørt meget tilfredsstillende de seneste 3 år, og der har været et minimum af udgifter, som primært har været i forbindelse med obligatorisk service.

Alt i alt har Peugeot’en vist sig at være et yderst tilfredsstillende brugtbilskøb, som med lethed kan anbefales. Bilen er især egnet til dem som overvejer en af de mange mikrobiler, men modsat har brug for en jydekrog og plads til 3 børn bagi.

Læs nyheder om auto og biler på Bizdanmark her