Regler om tuk tuk knallert i Danmark

En Piaggo Ape 50, også kaldt en tuk tuk knallert, er godkendt som indvalideknallert, hvilket betyder de kan blive kørt uden man har et kørekort, og at der ikke skal monteres en nummerplade. Med en Piaggo Ape 50 må man parkere lige, hvor man har lyst til at parkere, så længe man ikke står i vejen eller generer andre køretøjer. Det gør det altså utroligt nemt at kunne parkere alle steder, uden at skulle tænke på at kunne få parkeringsbøder eller om der mon er ledige pladser. En Piaggo Ape 50 er en utrolig økonomivenlig el-scooter, der kan fås i mange varianter og modeller, men er især kendt på grund af sit særprægede udseende og praktiske anvendelsesmuligheder, da den er en stor hjælp til, hvis man eksempelvis skal transportere ting. Alle tuk tuk knallerter kan leveres med specialopbygning alt efter ens ønske. Det kan eksempelvis være en færdigbygget kaffeshop – Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan med en tuk tuk knallert. Det gør altså, at der kan blive sat et personligt præg på sin tuk tuk knallert. Piaggo Ape bliver almindeligvis anvendt som et markedsføringsværktøj, hvor der er blevet monteret reklameskilte og markedsføring uden på.

Hvad siger reglerne om tuk tuk knallerten?

I tættere bebygget områder, må man ikke parkere på cykelsti, gangsti, yderrabat eller fortov, midterrabat, helleanlæg og lignende.

Uden for tættere bebygget områder, må man standse eller parkere med hele, eller en del af tuk tuk knallerten i yderrabatten, eller med en del af køretøjet på fortovet.

Hvis der er placeret et cykelstativ på fortovet, må tuk tuk knallerten ikke parkeres i cykelstativet. Er cykelstativet ikke placeret på fortovet, må den stadigvæk ikke parkeres der, på grund af, at cykelstativer hovedsageligt er beregnet til cykler og 2-hjulet knallerter. Tuk tuk knallerten vil nemlig anses for at genere, da den kan vanskeliggøre andre personer i at komme frem og tilbage.

Tuk tuk knallerten behøves ikke at have en p-skive på offentlige parkeringspladser. Der kan dog gælde andre regler på private parkeringspladser. Hvis der står, at man skal bruge en p-skive, skal tuk tuk knallerten bruge den på samme måde som en almindelig bil.

Hvis der er stillet krav om, at man skal betale for sin parkering, gælder det også for tuk tuk knallerten.

Tuk tuk knallerten må gerne parkere i bilernes parkeringsbåse. Den skal bare holde på langs i båsen, og må ikke parkeres på tværs af båsen.