Sådan åbner du et autoværksted

Går du også med en drengedrøm om at åbne dit eget autoværksted? Så læs mere her på siden og bliv klogere på, hvad der skal til for at blive selvstændig mekaniker. Det kræver nemlig ikke kun dygtige hænder, men også en del investering. Du skal investere i udstyr og indretning af lokaler, hvilket somme tider er store hindringer for opstart af en forretning.

 

Gå ikke ned på udstyr

Først og fremmest kræver det en masse udstyr at åbne et autoværksted. En tommelfingerregel siger; hellere investere i godt udstyr fra start, end i meget udstyr. Sagt på en anden måde; kvalitet frem for kvantitet. Det bliver billigst med tiden. Det betyder jo også, at nystartede autoværksteder ikke kan tilbyde alle slags arbejde på biler. Derfor bliver kunder henvist til ældre og måske større autoværksteder, hvis den nye forretning ikke har udstyret. Når du starter din forretning er det vigtigt at du har god service i højsædet. Så snart én kunde har en behagelig og god oplevelse hos dig, så snakker de med andre og anbefaler dit værksted. Det skaber kunder og mere omsætning for dig.

 

Kvalitetsudstyr

Herunder kan du blive klogere på, hvilke former for udstyr, du skal investere i, når du vil åbne et autoværksted:

 

Autolift: Meget arbejde med biler foregår, når bilen er løftet. Derfor er en autolift uundværlig, når du som mekaniker arbejder med biler. Uanset, hvilken model bilen er, skal den løftes. Netop derfor skal du investere i en ordentlig lift fra start.

 

Skruenøgler og specialværktøj: Du skal have et stort udvalg af skruenøgler, da bilproducenter desværre ikke bruger samme model af bolte, skruer og møtrikker. Som mekaniker ved du, hvad der bliver brugt mest, og de resterende dele kan du købe efterhånden, som der bliver behov for det.

 

Dækskifter: Maskinen løsner og fjerne dækket fra fælgen, og monterer det igen. Arbejdet kan udføres selv, men det bliver hurtigt besværligt og ikke mindst tidskrævende. Med en dækskifter sparer du tid – og tid er jo penge, som man siger.

 

Skabe til værktøj: Dit værktøj skal opbevares forsvarligt samtidig med, at det skal være nemt at finde og få fat på igen. Som mekaniker er det populært at benytte en rullende kommode til opbevaring af værktøj. Så har du altid udstyret tæt ved hånden uden at det roder i hele butikken.

 

Såfremt du ønsker inspiration til din forretning, kan du altid stikke hovedet forbi et autoværksted i fx Dianalund, hvor de har mange års erfaring. Mekaniker Dianalundkan altid tilbyde hjælp, hvad enten det drejer sig om biler eller blot et par gode råd.