Sådan bevarer du din bils gode helbred

Din bil har en vigtig placering i din dagligdag – du bruger den måske til at komme til arbejde, til særlige steder, til at holde sig selv fleksibel og fri i transport. Din bil har sikkert også en vigtig placering i dit hjerte – måske har bilen været dyr, måske er det din drømmebil, måske er det din første bil nogensinde. Bilen er altså vigtig, og derfor bør du også passe godt på den og dens helbred. For hvis det først går galt, kan det blive meget dyrere end de små helbredschecks m.m., du bør foretage dig for at opretholde bilens gode helbred. I værste tilfælde kan det være en terminal skade, der ikke kan fikses.

Vær din bils personlige sygeplejerske

Du bør altid have en hånd på din bils puls, så du ved, når den er ved at være gal. Her er nogle tips til, hvordan du bevarer bilens gode helbred:

  • Overvej, hvor du kører henne. Kører du i et miljø, der kan betyde skader eller problemer for bilen. Det kan være mere ekstreme miljøer, som bilen slet ikke er bygget til at køre i. Eller det kan være mindre ekstreme områder som f.eks. en gruset vej med mange små sten. Disse sten kan nemt blive til meteorer, der smadrer ind i din bils overflade – både sider, understel og rude. Især ruden er modtagelig over for stenslag, som det hedder. Hvis du ender i problemer med stenslag, kan en reparation af stenslag dog hurtig klares.
  • Hvis du vil prøve at undgå en større reparation, skal du huske at lade din bil tjekkes regelmæssigt af et autoværksted eller lignende. Her kan de små problemer opdages og fikses, inden de bliver til større skader, der koster meget mere end et hurtigt tjek.
  • Skift dæk, så de passer til vejret. Ikke vær en af de personer, der ikke føler det nødvendigt at skifte til sommer/vinterdæk. Det er yderst nødvendigt. Det gør kæmpe forskel og kan betyde forskellen på en stor ulykke eller ej for din bil – og vigtigst af alt dig.
  • Kør med omhu. Behandl din bil med en øm hånd og lad være med altid at opererer den med hård og hurtig hånd. Det kan ses på bilens helbred, hvis du altid trykker sømmet i bund, kører i accelererende hak, bremser hårdt op osv. Kør bilen rolig og ordentlig, og den vil holde i længere tid.