Sådan får du din bil igennem syn

I de gode gamle dage kunne man –  hvis man havde hænderne skruet ordentligt på – sagtens selv ordne det meste, når det kom til at tage sig af sin bil. Sådan er det desværre ikke længere. Alligevel er der nogle ting, som du kan gøre for at øge din bils chance for at blive godkendt til syn. Det kan du læse om i denne artikel.

Det kan du selv gøre

Som skrevet er det i dag begrænset, hvad du selv kan gøre for at sikre dig, at din bil går gennem synet. Der er dog nogle få ting.
Du kan:

  • Tjekke olie på bilen
  • Kontrollere bilens lygter
  • Kontrollere bilens dæk

Hvis du her finder et problem, kan du også, hvis du er i besiddelse af lidt teknisk snilde, ordne problemet hjemme i garagen.

Det skal du have hjælp til

Der er dog mange ting, som du ikke kan ordne hjemme i garagen. Eksempelvis er det på de fleste nyere biler ikke længere muligt selv at skifte kileremmen, og her må du tage fat i en professionel.  Den manglende mulighed for selv at reparere din bil skyldes blandt andet, at bilens motor har udviklet sig meget gennem de seneste år, og at mange ting ikke længere ordnes med skruetrækker og svensknøgle men i stedet med en computer.
Derfor kan det være en ide at sende din bil til service, før det er tid til syn. På den måde sikrer du, at din bil er i tip top stand, og der forhåbentlig ikke bliver problemer med at få bilen godkendt. At sende bilen til service, kan derfor både spare dig tid, men bestemt også penge, da du slipper for et ekstra unødigt syn.
Ved et bilsyn i Odder, kan du også sende din bil til service, før du sender den til syn.