Sådan får du råd til en brugt bil

Overvejer du at købe brugt bil? Så læs med her. Der er flere fordele ved at købe brugt, men også visse ulemper. Selvom det er billigt at købe brugt på kort sigt, så kan det blive dyrt i det lange løb. Dette gælder især, hvis du ender med at optage et dyrt lån til at finansiere bilen. Undersøg derfor markedet grundigt for billige billån, inden du køber brugt bil. Med den rette låntype får du muligheden for at gøre en rigtig god forretning, når du køber brugt bil.

Det bør du overveje inden køb af brugt bil

Det er vigtigt at lave dit hjemmearbejde grundigt, inden du falder for en brugt bil til en pris, der er for god til at være sand. Først og fremmest skal du undersøge, hvor mange kilometer du kører årligt. Dette har nemlig stor betydning for længden på bilens holdbarhed. Kører du mange kilometer hver dag, så er det ikke sikkert, at det kan betale sig at købe brugt. Hvis bilen skal synes og til reparation relativt hurtigt efter køb, kan du hurtigt stå med rigtig mange udgifter til bilen. En ny bil kommer med garanti, og det giver mere sikkerhed.

Gør også op med dig selv, hvor længe du har behov for bilen. Hvis bilen kun skal bruges i en periode, så kan det – i de fleste tilfælde – bedst betale sig at købe brugt. Her er der nemlig ikke så mange penge at miste, når bilen skal sælges igen. Der er også en anden stor fordel ved at købe brugt bil. Den er nemlig som regel nem at komme af med igen. Hvis du derimod skal bruge bilen hver dag for at komme på arbejde i mange år frem, så bør du overveje at købe en fabriksny bil.

Økonomi vil unægtelig være en stor faktor, når det kommer til køb af brugt bil. Hvis økonomien ikke er der til at optage et stort billån, så er køb af brugt bil et rigtig godt alternativ. For et beløb på 20 – 40.000 kr. er der rigtig mange brugte biler at vælge i mellem. Hvis du søger om billån på for eksempel 20.000 kr., så kan pengene stå på kontoen allerede dagen efter. Du behøver ikke at stille sikkerhed. Det giver dig også den fordel, at du kan få bilen med det samme.