Sådan finder du det bedste lån til udbetaling af bil

Mange danskere vil helst undgå at tage et lån, hvis de kan undgå det. Dette er ikke helt uforståeligt, eftersom vi ofte læser om danskere, hvor deres lånevaner er kørt af sporet.

Der kan dog også opstå nogle situationer, hvor lån er en god ide, såsom hvis der pludselig er et attraktiv slagtilbud på en bil, hvor du kan spare en masse penge, hvorfor det kan være en god investering. Du står måske i den situation, hvor du ikke har råd til udbetalingen på den bil som pludselig er på tilbud. Derfor kan det være en god idé at tjekke nogle forskellige online sammenligningstjenester, hvis du mangler til udbetalingen eller måske bare mangler til at købe vinterhjul eller reservedele på tilbud.

 

Vi har udarbejdet en liste nedenfor, der hjælper dig til at finde det bedste lån til sådanne tilbud, hvor det handler om at slå til, inden andre gør det.

1.  Har du plads i privatøkonomien til at optage et lån

Du bør tage et grundigt kig på din netbank, så du kender til dine indtægter og udgifter. Du skal gøre dette for at kende til dit rådighedsbeløb, så du kan afgøre, om det er stærkt nok til, at du kan tilføje et udgift mere, eftersom tilbagebetaling af lån er en ekstra udgift i dens løbetid.

 

Du bør på nuværende tidspunkt også vide hvor stor en udgift, som du har plads til i budgettet. Dette er vigtigt, eftersom du om lidt skal lede efter det perfekte lån, og du skal kun optage et lån, som du realistisk kan betale tilbage, så du ikke skal til at bøvle med rykkere.

 

På dette tidspunkt har du også kortlagt hvor mange penge, som du skal låne til at købe, hvad du har planlagt.

2. Sammenlign lånene

Du ved, hvor mange penge du skal låne, og hvor meget din privatøkonomi kan håndtere. Det er derfor tid til at få et overblik over lånemarkedet, så du kan sammenligne lånemulighederne.

 

Du behøver ikke at kontakte hver låneudbyder for at indhente lånetilbud, idet du blot kan klikke ind på en online sammenligningstjeneste for lån som Fair-laan.dk, som vi nævnte i begyndelsen.

 

Der er flere fordele ved sådan en tjeneste, men det måske bedste er, at du nemt og enkelt kan sammenligne mange lån fra forskellige låneudbydere. Dette betyder, at du nemt kan danne dig et overblik over lånemarkedet, så du med store sandsynlighed ender med det rette lån.

 

3. ÅOP og løbetid skal du holde øje med, når du sammenligner lån

Du skal holde øje med de to økonomiske begreber; ÅOP og løbetid.

 

ÅOP står for “årlige omkostninger i procent” og er et tal, der samler renter, gebyrer og andre omkostninger i et tal. Du kan derfor nemt sammenligne de listede lån med ÅOP, når du skal udvælge det bedste lån.

 

Løbetid er den tid, som det tager, før du har tilbagebetalt et lån. Det vil med andre ord sige, at tilbagebetalingen af lånet er en ekstra udgift i det antal måneder, som løbetiden er på.

 

4. Ansøg på få minutter

Du har nu udvalgt det bedste lån og er klar til at ansøge. Dette kan du nemt gøre på få minutter, idet du ikke skal stille sikkerhed for lånet, hvorfor du kan ligetil stålet og ansøge med det samme.

 

Du får typisk svar på din ansøgning samme dag, om din ansøgning er blevet godkendt eller ikke.