Sådan flexleaser du en bil

En flexleasingaftale er for dig der drømmer om en lækker bil, uden at skulle betale den dobbelte pris for at få danske plader på bilen. Med flexleasing betaler du kun en forholdsmæssig registreringsafgift som er fordelt over den periode du leaser bilen. Den forholdsmæssige afgift afhænger af bilens kilometerstand, alderen på bilen samt registrerings-afgiften på den pågældende bil. Flexleasing er primært anvendt til dyrere biler, pga. den store besparelse på registreringsafgiften. Ved en flexleasingaftale er leasingtageren selv ansvarlig for vedligeholdelse af bilen. Dette gælder både serviceeftersyn og reparationer på bilen under hele leasingperioden.

Ved en flexleasingaftale er det bilfirmaet, der er registreret som ejer af bilen. Leasingtager har dog selve brugsretten over bilen under hele leasingperioden. Så hvis du flexleaser en bil hos Nord leasing, så er det dem der ejer bilen.

Det vigtige

Ved en flexleasingaftale fastlægges der et årligt kørselsforbrug for perioden bilen flexleases. Ud fra kørselsbehovet beregnes en månedlig ydelse samt en restværdi på bilen ved aftalens udløb.Ved en flexleasingaftale ligger afgiften mellem 2%-0,5%, alt efter hvornår bilen er indregistreret første gang. Er bilen 3 år gammel eller ældre betales der kun en afgift på 0,5%. Der er derfor penge at spare på afgiften ved en flexleasingaftale på en brugt bil. Afgiften betales i rater under hele leasingperioden som en del af den månedlige ydelse. Restværdien der fastsættes på bilen, er uden registreringsafgift, da en flexleasingbil ikke er indregistreret på fuld afgift. Restværdien er fastsat ved aftalens indgåelse, og det er leasingtagers eget ansvar enten at købe bilen ved endt leasingaftale, eller at få bilen solgt til en anden køber.

Fordele og ulemper

Det er en fordel at lave en flexleasingaftale, da de fleste biler er brugte leasingbiler, hvilket gør den forholdsmæssige afgift på bilen endnu billigere, end hos en ny bil. Det er dermed en fordel at flexlease en brugt leasingbil, da den forholdsmæssige afgift kommer til at ligge mellem 0,5%-1% på bilerne. Er du på udkig efter en dyrere bil, er det særligt en fordel at lave en flexleasingaftale, grundet den store besparelse på registreringsafgiften. Derudover har du mulighed for selv at købe bilen uden fuld afgift efter endt leasingperiode, hvor afgiften vil blive tilpasset bilens alder og kilometerstand på det tidspunkt. Den eneste ulempe der er, er at du selv er ansvarlig for restværdien ved aftalens udløb. Du skal derfor enten selv købe bilen, henvise til en anden køber eller overlade videresalget til firmaet.