Sådan foregår leasing af bil

Leasing af biler er blevet mere og mere populært herhjemme. Det gælder både hos ældre og yngre aldersgrupper. Det skyldes blandt andet, at man synes, at købet er trygt og uden forudsete omkostninger.

 

Leasing af bil foregår således, at ejeren af bilen er selskabet, der leaser bilen til dig. Du hæfter altså ikke for service og vedligeholdelse. I aftaler et engangsbeløb, som du skal betale nu og her for bilen. Det beløb bestemmes ud for kørselsbehov, biltype og lignende forudsætninger. Herefter aftaler I et fast månedligt beløb, som du skal betale. Du kan se mere her.

 

Flere typer af leasing

Der findes flere typer af leasing. De to overordnede er operationel og finansiel leasing. Operationel leasing indebærer, at efter en aftalt leasingperiode (normalvis 1-3 år), kan du aflevere nøglen, og så skal du ikke bekymre dig mere om bilen. Finansiel leasing derimod betyder, at du står for at finde en ny køber til bilen, efter at leasingperioden er afsluttet. I branchen anbefaler man forbrugeren at være påpasselig med finansiel leasing, da den ofte selv skal finansiere service og potentielle nedbrud. Prisen for bilen aftaler man inden, man leaser bilen. Det kan være svært at overskue, om bilen er den pris værd, efter den har været brugt. Så det er en stor risiko man løber ved finansiel leasing.

 

Skal du lease bil?

Et af de første skridt, som du og måske din partner eller familie skal tage, er at få afdækket, hvilket behov I har, hvis I skal lease bil. List blandt andet:

 

  • Hvor stor bilen skal være
  • Hvilke funktioner skal der være i bilen,
  • Antal kilometer I forventer at køre per år
  • Skal der være træk på og lignende.

 

Hvis du har styr på ovenstående, så er der gode forudsætninger for at lease en bil. Det siges, at det er stabile bilister, som egner sig til at lease biler, fordi leasing kræver, at du har et klart billede af, hvad fremtiden bringer. I hvert fald hvis du vil undgå uventede udgifter.