Sådan holder du din bil rustfri

At holde bilen rustfri er ikke kun et spørgsmål om bilens udseende. I et uheld kan en bil, der er rustet på mellempanelerne være farlig at sidde i. Hvis bilen får lov til at ruste, kan det blive dyrt på længere sigt, når den skal repareres.

 

7 tips til at holde bilen rustfri

  1. Når du køber en ny bil, bør du få den rustbeskyttet med det samme. Jo tidligere, jo bedre. Biler er som regel rustbeskyttet fra fabrikken, men de er sjældent produceret til det danske klima. Det danske klima er meget fugtigt, og der er aldrig langt til kysten. Derudover er sne og salt også gode faktorer for rust.
  2. Det anbefales som udgangspunkt at undervognsbehandle bilen hvert andet år for at undgå rustskader. Dette kan dog variere, alt efter hvilket bilmærke der er tale om og bilens stand. Du kan med fordel få en objektiv person til at vurdere bilen, inden du sender den til rustbehandling.
  3. Tænk over hvornår du sender din bil til rustbeskyttelse. Ofte vil der være et stort pres på autoværkstederne i efteråret. Undervognsbehandlingen skal helst laves, før det bliver alt for koldt i vejret. Selvom de fleste behandlingssteder har moderne tørrefaciliteter, kan det være en fordel at sende sin bil til behandling i foråret eller sommeren. Du undgår lange ventetider, og højere udendørstemperaturer giver rustbeskyttelsesproduktet god mulighed for at trænge helt ind.
  4. Hold din bil ren, og plej den med voks. Skidt og snavs på bilen er ikke kun grimt, det indeholder også en masse fugt, der kan føre til rust. Malingen kan holdes fri for urenheder og fugt med en god bilvoks ca. hver fjerde måned.

 

Når skaden er sket

Hvis skaden allerede er sket, er der stadigvæk håb forude. Der er mange dygtige automekanikere, der kan udbrede rustskader. Hos Tågerup Autoopretning nær Hillerød, tilbyder de hjælp til alle typer forsikringsskader – herunder rustreparationer. Har du fået en forsikringsskade på bilen, tilbyder de også omfattende service i forbindelse med kontakt til forsikringsselskabet og hjælp til at udfylde diverse dokumenter. Autoværkstedet tilbyder også en gratis lånebil, så du kan fortsætte din hverdagen uden de helt store begrænsninger.