Sådan indretter du bedst dit autoværksted

Hvis du ejer et autoværksted ved du højst sandsynligt en hel del omkring biler. Dette er selvfølgelig nok også den vigtigste del af et autoværksted. Dog er det også vigtigt, at værkstedet er indrettet bedst muligt. Med den rette indretning får du nemlig mulighed for altid at have styr på værktøj, olie og reservedele, men du får også mulighed for at udnytte pladsen optimalt. Vil du vide mere om, hvordan du bedst muligt indretter dit autoværksted, så læs med her.

Hav nok opbevaringsplads

Selvom dit hovedfokus er biler, er det vigtigt, at du har styr på, hvor dine sager er. Hvis du skal rende og lede efter maskiner, værktøj og andet konstant, kan du nemlig ikke få ro til at fokusere på det, kunden betaler dig for. Derfor er det vigtigt, at du har nok opbevaringssystem i værkstedet. Det er eksempelvis en god idé at have reoler til opbevaring af dæk og større maskiner, mens det kan være en god idé at hænge hyppigt brugt værktøj op på væggen, så du altid kan finde det.

Få alt unødigt af vejen

Selvom det er nemt at rode, er det vigtigt, at der er ryddeligt på autoværkstedet. Ikke nok med, at opbevaring kan gøre det nemmere at fokusere på de reelle arbejdsopgaver, så kan det også sørge for, at det er nemmere at rydde op. I nogle tilfælde kan det dog være svært at rydde op på store ting, som alligevel skal videre i systemet. Det kan eksempelvis være, at du får leveret reservedele og andre varer paller. Gør du det, kan det være, du skal anskaffe dig en pallereol. Disse giver nemlig en sikker og effektiv måde at opbevare paller på, så der hverken sker uheld eller skader. Har du brug for opbevaring af paller i dit værksted, så se et udvalg af pallereoler her.

Indret et kundeområde

Selvom opgaverne på autoværkstedet hovedsageligt er at servicere biler, er det også et servicefag i forhold til kunder. Det er nemlig kundernes biler, du skal ordne, og for at tiltrække flere kunder, er det en god idé at give dem den bedste oplevelse som muligt. Det kan være svært, hvis du har begrænset plads at gøre med, men det er alligevel en god idé at indrette et kundeområde. Her kan du eventuelt placere en kaffemaskine og et par stole, så kunden kan få noget ud af den tid, det tager at fikse bilen.