Sådan kan du hjælpe miljøet på farten

Klimaet ændrer sig hele tiden, men på grund af menneskets handlinger sker ændringerne meget mere drastisk end før i tiden. Koncentrationen af drivhusgasserne i atmosfæren er høj og klodens temperatur stiger. Miljøet kæmper også – vores have er fyldt med skrald og dyrelivet bliver påvirket af det. Flere organisationer forsøger at hjælpe, og i Danmark kommer 58% af vores energi fra nogle af de vedvarende energikilder dvs. vind, vand og sol. Det lyder måske som om, at det kun er de magtfulde politikere, der kan gøre Jorden klimavenlig, men i virkeligheden kan hvert et menneske gøre en forskel. Ja, du læste rigtigt. Du, som sidder bag skærmen, har stor indflydelse på, om vi kan vende kursen den rette vej. På vej mod et grønnere liv.

 

Der skal sådan set ikke særlig meget til for at komme tilbage på sporet. Simple dele af vores hverdag skal bare forandres og i sidste ende vil det gavne miljøet. Læs videre for at lære om, hvordan du bl.a. kan hjælpe klimaet, mens du er på farten.

 

Hvordan kommer du frem og tilbage?

Hver dag tager flere tusinde danskere på arbejde med toge og busser, og det er bedre for miljøet, end hvis alle danskere valgte at bruge deres diesel- eller benzinbil. Brugen af offentlig transport afhænger selvfølgelig meget af, hvilket job man har, og i alle situationer, kan det ikke nødvendigvis svarer sig at køre med det. Men hvis du skal ind til byen eller arbejder på kontor, kan du overveje at tage toget eller bussen.

 

Fungerer offentlig transport ikke for dig, kan et alternativ (udover cyklen) være el- eller hybrid-bilen. Der diskuteres meget, om det nu også kan svarer sig at investere i sådan en type bil, da den ikke kører særligt langt på literen ift. til andre biler. Det er vigtigt at huske på, at der hele tiden bliver udviklet på problemet, og snart, hvis ikke allerede, vil du kunne køre meget længere pr. liter. Samtidig er det blevet mere populært at købe disse biltyper, og derfor har flere mærker produceret nogle f.eks. har Kia hybridbiler.

 

For at spare på klodens ressourcer kan man anskaffe sig en brugt bil frem for en helt ny. Ofte er de brugte biler billigere og de fungerer stadig helt optimalt.

Hvordan spiser du på farten?

Denne del gælder især folk, der sidder mange timer i en bil eller andet transportmiddel i løbet af dagen. Hvor mange gange bliver der ikke holdt pauser for at købe en kop kaffe og måske lidt mad? Man kan igen spare nogle af Jordens ressourcer ved at medbringe sin egen termokop med kaffe og genfylde den på tankstationen i stedet for at købe et papkrus. Du kan med fordel også smøre en madpakke eller vælge at bringe skåret frugter og grøntsager i en madkasse. Dermed sparer du emballagen på de købte tag-med-snacks.