Sådan passer du bedst på din bil

Hvis du har en bil, er det en god idé at gå meget op i vedligeholdelse og små investeringer i ny og næ. Det vil nemlig kunne forlænge bilens levetid. Desuden kan det spare dig for mange penge, hvis du tager tingene i optrækket i stedet for at udskyde al vedligeholdelse til sidste øjeblik. Men hvordan passer du bedst muligt på din bil?

Vask din bil

Når det handler om vask af din bil, er det en god idé at gøre det jævnligt om både sommeren og vinteren. Det er aldrig godt, hvis der samler sig skidt alle vegne. Om vinteren er det også vigtigt at få skyllet vejsalt af, da det slider på bilen. Dog handler det om at finde en god balance, for det er heller ikke en god idé at vaske din bil for ofte, da det også kan slide på den. Men find en rutine som du føler virker godt for dig. Din bil kan du vaske i en vaskehal eller derhjemme med håndkraft. Hvis du vælger at gøre det derhjemme, kan du f.eks. bruge din vandslange. Det vil være lettest med en slangeopruller, så her på forbruger guide kan du se hvilken slangeopruller, der er bedst.

Fiks eventuelle skader

Hvis der opstår skader på din bil, er det altid bedst at få dem ordnet så hurtigt som muligt. Det er aldrig godt at udskyde et besøg hos mekanikeren for længe. Hvis du får ordnet skaden i god tid, vil du undgå, at den udvikler sig til at blive en dyrere og værre skade. Selvom det er nogle trælse penge at hive ud af budgettet, vil regningen kun blive større, hvis du vælger at vente.

Er der noget, der lyder mærkeligt?

Du kender garanteret alle lydene i din bil og kan hurtigt høre, hvis noget ikke er, som det skal være. Hvis du lige pludselig bemærker noget anderledes ved din bil, er det altid en god idé at få det tjekket. Hvis du går længe og ignorere det, kan du risikere, at det lige pludselig bliver til en rigtig skade. Derfor er det bedre at tage tingene i optrækket.

Øg din kørekomfort

Når du har gjort nogle ting for at passe bedre på din bil, kan du også gøre noget for at øge komforten, når du er ude og køre. F.eks. kan du investere i et ratbetræk, en mobilholder eller en sædepude.