Sådan sammenligner du bilforsikringer

sammenligning-bilforsikringerSkal du have forsikret bilen, men er i tvivl om, hvad du skal vælge? Vil du gerne have en billig forsikring, men samtidig være godt dækket ind? Så læs med her, hvor du får en guide til sammenligning af bilforsikring.

De forskellige typer bilforsikring

Bilforsikring er et vidt begreb, som dækker over alle de forskellige typer forsikringer, der er relateret til din bil. Derfor skal du naturligvis starte med at afgøre, hvilken slags bilforsikring du er interesseret i. I Danmark er det lovpligtigt at have en ganske almindelig ansvarsforsikring på sin bil. Det er den, der dækker, hvis du er involveret i et uheld, og du forårsager skade på en anden bil eller en anden bilist. Den dækker derimod ikke skaderne på din egen bil, og du kan med denne heller ikke få erstatning, hvis du selv kommer til skade. Vil du have forsikret din egen bil også, skal du have fat i en kaskoforsikring. Den er naturligvis noget dyrere, men du er med sådan en også væsentligt bedre forsikret. Desuden er det ofte et krav, at man tegner en kaskoforsikring, hvis man skal låne penge til en bil, og derfor giver det sig selv. Til en kaskoforsikring kan man desuden få flere forskellige udbygninger – for eksempel førerulykkesforsikring. Med en sådan er du selv forsikret, hvis du kommer til skade ved et biluheld. Med i kaskoforsikringen kan du desuden tilkøbe vejhjælp, så du kan få hurtig hjælp, hvis du eksempelvis skulle punktere.

Find ud af, hvad de forskellige forsikringer indeholder

Som udgangspunkt dækker de overordnede forsikringstyper altså det samme, men der kan naturligvis være forskel fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Derfor kan det være en god idé at finde et lille udvalg af forsikringsselskaber, som du umiddelbart er interesseret i, og så derefter sætte dig bedre ind i deres betingelser. På mange hjemmesider kan du finde enkle prissammenligninger af forskellige forsikringer, og så kan du eksempelvis udvælge 3-5 af dem, som ligger inden for dit budget og så kigge nærmere på disse og deres vilkår.

Pris på forsikringer

En væsentlig faktor, når der skal vælges bilforsikring, er naturligvis prisen. Du vil sandsynligvis gerne have en billig forsikring, men samtidig skal du være sikker på, at du er dækket godt nok ind, hvis uheldet skulle være ude. Når du kigger på bilforsikringer, skal du derfor huske at overveje, hvad det er, der betyder noget for lige netop dig. Skal du bare have den allerbilligste løsning, skal du nøjes med en ansvarsforsikring, og den behøver ikke at koste særlig meget. Vil du derimod gerne have en mere omfattende forsikring, skal du i gang med at kigge nærmere på de forskellige selskaber og deres tilbud. Desuden er det værd at overveje, om du eksempelvis gerne vil have et forsikringsselskab med god kundeservice, om du vil have mulighed for at ringe til dem på alle tider af døgnet, eller om du er fint tilfreds med et forsikringsselskab, du kan sende en e-mail til, hvis du får brug for det.

Den billigste løsning

Det er altså nærmest umuligt endegyldigt at afgøre, hvad der er den billigste og bedste bilforsikring, for det kommer fuldstændig an på, hvilke krav og behov du har – Læs mere på Informero.dk. Det gælder dog som regel, at det er billigere for dig at have flere forsikringer samlet ét sted, og derfor er der god mening i at kontakte dit forsikringsselskab og spørge, hvad de kan tilbyde dig. De vil sandsynligvis gerne have, at du har alle dine forsikringer hos dem, og derfor er de ofte også villige til at give dig en god pris på din bilforsikring. I forlængelse af dette kan du naturligvis også kontakte andre forsikringsselskaber og høre, hvilke gode tilbud du kan få, hvis du skulle vælge at flytte alle dine forsikringer over til dem. På den måde får du som regel den allerbilligste løsning, og det gælder altså uanset, om du vil have en ansvarsforsikring eller en mere omfattende kaskoforsikring.