Sådan undgår du, at bilen afvises til syn

Det er en ærgerlig sag, hvis ens bil afvises til syn. Heldigvis behøver det ikke være svært at være på forkant med situationen, og med lidt fremsynethed og et gratis synstjek kommer man langt i bestræbelsen på at spare sig selv både penge og kræfter i det lange løb.

 

Vær på forkant med synstjek

Mange kører blot deres bil til syn, når den skal, og håber på at alt er i god stand som det burde være. Men faktisk kan det være en god ide allerede inden bilen synes, at udsætte den for et synstjek, så man på den måde kan spare både penge og kræfter, hvis uheldet skulle være ude. Disse synstjek kan gøres gratis, og altså er der på den front mulighed for at spare gode penge.

 

Hvordan foregår det så?

Et gratis synstjek behøver hverken være bøvlet eller kompliceret. Det kan dog være rart at vide, hvilke kategorier, biler ofte fejler på, når de skal igennem syn, så du ved, hvilke elementer du skal være opmærksom på. Det kan dog være svært selv at komme til bunds i, hvorfor et gratis synstjek foretaget af fagfolk kan vise sig at være en rigtig god idé.

 

En hurtig tjekliste

Nedenfor ses en række typiske fejl, der oftest tages ved bilsyn, men som man nemt kan tjekke op på inden synet:

  • Det kan være, at nogle af lygterne på din bil er defekte og ikke lyser som de skal, eller måske er hældningen ikke korrekt. Dette kan du nemt få hjælp til at tjekke op på, inden du kører din bil til syn.
  • Lever dækmønsteret ikke op til minimumskravene, er det på tide at skifte dæk!
  • Kategorien vinduesviskere er nem at overse for de fleste bilejere, men nedslidte viskere er ikke desto mindre en hyppig fejl, når bilen skal gennem syn.
  • Støddæmpere er blandt andet med til at sikre, at man som bilist ikke mister kontakt med vejen, så bilen ikke hopper op og ned på farlig vis.
  • Virker håndbremsen optimalt, også når vejen skråner? Ellers er det på tide at få gjort noget ved det.
  • Også bilens udstødning lever ofte ikke op til de gældende krav.

 

Disse ting kan være gode at holde øje med, både selv og med hjælp fra andre. Du kan blandt andet booke et gratis synstjek til din bil i Herning. Se dine muligheder her, og sikr dig, at din bil går gnidningsfrit igennem dens næste syn.