Sådan vælger du den rigtige GPS Tracker løsning

GPS TrackerSponsoreret indhold

GPS sporing af biler, køretøjer og maskiner bliver mere og mere udbredt, men at finde den rigtige løsning kræver en smule baggrundsviden. Mere om dette i artiklen.

Valg af GPS tracker

Forskellige udbydere har forskellige GPS tracker modeller, men grundlæggende opfylder alle trackere det samme. De kan sende trackerens position inklusiv data om retning, hastighed og mange tilfælde mere til en platform via mobilnetværket.

GPS trackeren har et indbygget SIM-kort, og mens nogle leverandører inkluderer et konfigureret simkort i trackeren, så skal man hos andre selv sørge for simkort. Det nemmeste og billigste er som regel at vælge en tracker, hvor simkort er inkluderet.

Komplette løsninger, hvor der medfølger adgang til en sporingsplatform, der kan vise GPS trackerens placering på et kort indeholder ofte også et simkort.

Derudover skal man kigge på, hvor GPS trackeren skal monteres, og om den eventuelt skal være vandtæt.

De fleste GPS trackere skal monteres til køretøjets batteri eller ledningsnet, men der findes også OBD modeller, som passer i bilers og varebilers OBD stik, hvilket gør monteringen nem, men omvendt ikke så diskret.

Sporingsplatform

Der findes et hav af forskellige sporingsplatforme, som i mange tilfælde understøtter de samme funktioner. De fleste virker både på pc, Mac og smartphones, men der findes undtagelser, så det er værd at bemærke. Der er også løsninger, hvor der ikke er adgang til en sporingsplatform, men hvor man sender en sms til GPS trackeren, og lidt efter modtager man en sms retur med et link til Google Maps og GPS trackerens placering.

Betalingsmodel

Når det kommer til betaling for en sporingsløsning, så er der generelt tre forskellige måder, man kan købe og betale for sine GPS trackere m.m.

#1 Gør det selv modellen

Her køber og betaler du selv for en GPS tracker, simkort og platform. Du skal selv sørge for opsætning af simkort og konfiguration af GPS trackeren, så den sender til sporingsplatformens servere. Selvom du kan finde en billig GPS tracker til måske 500 kroner, så bliver det hurtigt en dyrere løsning, da de løbende betalinger til simkort og sporingsplatform bliver uforholdsmæssigt dyre, da der ikke er mængderabatter, før man er oppe i hundred- eller tusindvis af GPS trackere.

#2 Den traditionelle

Har køber men en GPS tracker hos en udbyder til typisk 750-3500 kroner og tegner et abonnement hos udbyderen på simkort og sporingsplatform. Det vil typisk i længden være billigere end gør-det-selv modellen, da man nu kan drage fordel af udbyderes rabatter på simkort og sporingsplatform

#3 Zenztrack modellen

Hos Zenztrack var vi de første, som begyndte at tilbyde en løsning, hvor det ikke kræver, at du køber en GPS tracker. I stedet opkræver vi en månedlig betaling for lån af tracker, simkort og sporingsplatform. Det giver dig som kunde den fordel, at du ikke skal bruge tusindvis af kroner på at komme i gang, og at du til enhver tid kan opsige abonnementet uden at måtte kassere de indkøbte GPS trackere, da de som regel er låst til udbydernes sporingsplatform.