Skal du have synet bilen? Se med her

Når man har en bil, er det nødvendigt at få den synet hvert andet år, såfremt den skal være lovlig at køre i på de danske veje, og det er meget vigtigt at have bilen synet, da man ellers kan risikere at få taget sine nummerplader af ordensmagten. Det periodiske syn er også noget, man foretager for bilistens egen skyld, da det kan være rigtig farligt at køre rundt med en bil, der ikke er synet, da denne kan have fatale fejl og mangler, der kan skabe grimme trafikuheld. Der er dog flere forskellige ting, man skal være opmærksom på, når man skal have sin bil gennem syn, og dette er både i forhold til selve bilen, mens det også er nødvendigt at finde en nærliggende synshal.

Vær sikker på, at bilen er klar til at gennemgå det periodiske syn

Inden man kører ned til en nærliggende synshal, er det vigtigt, at man er nogenlunde overbevist om, at bilen kan gennemgå synet, da det ellers kan blive en dyr affære, såfremt bilen skal til synshallen flere gange. De større ting, der måske skal skiftes på bilen, kan være svære at gøre noget ved selv, men de mindre ting kan man selv eftertjekke og holde øje med jævnligt. Dette kunne eksempelvis være at tjekke, at samtlige lys og lygter på bilen fungerer og ikke har nogle problemer, mens det også er vigtigt, at dækkenes slidbane er tilstrækkelig dyb. Det er vigtigt, at slidbanerne i bilens dæk er minimum 1,6 millimeter dybe, mens der ej heller bør være synlige skader på dækkene. Hernæst kan man undersøge, om de forskellige lamper i kontrolpanelet fungerer, som de skal, og dette gøres ved at starte tændingen i bilen, hvor lamperne vil lyse. Herefter tænder man bilen helt og sikrer sig, at lamperne til ABS, AIRBAG og eventuelt andre lamper går ud, så man er sikker på, at det virker.

Find den rigtige synshal i nærheden

Når man har styr på, at bilen er klar til syn, kan man finde en nærliggende synshal, og dette kan man gøre online på Tjekbilsyn, hvor man blot skal skrive sit postnummer på siden. Når man har indtastet postnummer kommer alle synshaller i det givne område til syne på skærmen, mens det også er muligt at se, hvor mange biler, der er registreret hos den givne synshal, mens man også kan se den procentvise godkendelsesrate, hvormed man ud fra sådanne oplysninger kan få valgt den rette synshal.