Skal du købe brugt bil?

Dette er et sponsoreret indlæg

Står du i en situation, hvor du skal købe en brugt bil? Så kan det være en god idé at læse denne korte guide med gode råd, der gør det lettere at opnå en god handel.

Er bilen vedligeholdt?

Når man ser på billige brugte biler og gerne vil gøre en god handel, er det vigtigt, at man kontrollerer bilen godt og grundigt.

Se derfor på den og dan dig et indtryk af, om den er blevet fornuftigt passet. Er der ridser og buler på bilen? Ser kabinen ren og velholdt ud? Er der rust i skærmkasser, på døre osv.?

Er der noget, som falder dig i øjnene, så vær ikke bange for at spørge ind til det. Er der forskel på ruderne i glassets nuance, så spørg hvorfor det blev skiftet, er lakken lysere nogle steder, så spørg hvorfor der er lakeret igen osv. Jo bedre du er til at se efter fejl, jo mindre er risikoen for overraskelser senere.

Som det måske vigtigste led skal du naturligvis også spørge, om servicetjek er overholdt. Se i bilens servicebog. Her kan du se, om der er skiftet olie, tandrem m.m. og om bremserne, styretøj etc. er blevet tjekket løbende.

Kør en tur

I forbindelse med ovenstående er det naturligvis oplagt at køre en tur i bilen. Her kan du mærke, hvordan bilen reagerer, når du betjener den. Du kan samtidig lytte til motoren og bilen generelt. Tjek at bilen styre lige og ikke udviser tegn på ratslør, accelererer og bremser ordentligt, at horn, viskere, lys etc. virker.

Tag evt. en ven med på turen, så I begge kan lytte. Dette råd er særligt godt, hvis du ikke er så erfaren og endnu ikke ved, hvad du skal lytte og se efter.

Undgå gæld i bilen

Du skal naturligvis sikre dig, der ikke er gæld i bilen, så du ikke ender med at være ansvarlig for manglende afdrag m.m.

Brug Tinglysningsretten og undersøg, om der er restgæld i bilen.

Tjek bilen

Hvis du vil være sikker på at gøre en god handel, kan du evt. køre forbi FDM eller tilsvarende og få en vurdering af bilens stand.

På baggrund af tjekket modtager du en standsrapport, som du kan tage med retur til bilforhandleren. Denne kan bruges til at forhandle tilbuddet.